Sida 1 av 1

Postat: 14 oktober 2006, 11:33
av christophe
Hallå igen!

Mitt bilbälte kärvade igår och jag fick problem att få ur delen som sitter på bilbältet ut ur själva låsningsfästet. När jag väl fick loss det slutade låsningmekanismen att fungera, när man stoppar ner bilbältet där man ska fästa det känns det stumt och det låser aldrig fast utan åker bara upp igen.

Tycker inte det borde vara särskillt svårt eller särskillt dyrt att fixa, men jag har sökt runt lite på internet men inte hittat någon sådan del så att man kan byta ut den. Jag tittade lite snabbt på hur den såg ut i bilen, men det verkade inte direkt finnas några skruvar för att demontera den och kanske laga den, typ om någon fjäder har hamnat snett eller så.

Vet någon vart man kan köpa ett nytt fäste/låsdosa?

Trevlig helg på er!

//Christoffer

Postat: 14 oktober 2006, 12:12
av Dalan
www.fbt.se
www.laga.se

Bara att gå in och beställa en begagnad från en bilskrot, inget svårt att byta, och säkerligen inte dyrt att köpa heller.

Postat: 14 oktober 2006, 12:19
av Eisenhut
Fixade ett helt underrede inkl låsanordning för 50 spänn... På returbilen i Malmö då.

Postat: 15 oktober 2006, 12:13
av christophe
Hello, tack för hjälpen! Jag skruvade bort sätet och tog loss själva låsanordningen och skakade lite på den för en plastbit från den där röda "press"knappen hade gått av och ramlat ner och satt sig på tvären. Plastbiten ramlade ut och nu fungerar bilbältet <!--emo&:)-->Bild<!--endemo--> Skönt!