Sida 1 av 1

Postat: 24 juni 2007, 19:26
av Dalan
Blev "lycklig" ägare till en Civic ESI 92 för några veckor sen.
Redan på vägen hem efter köpet bubblade det oroväckande i expansionskärlet när det var dags för matstopp.
Jag konstaterade att kylarlocket gjort sitt och ringde ägaren om detta, men det kände han inte till...


Efter att jag fått nytt kylarlock i torsdags så var det bra... trodde jag. När tjejen skulle komma upp där vi firade midsommar idag så steg tempen igen och vattnet tog slut, så det var bara att åka och möta henne. Då hade slangen till kylaren från termostaten fått en spricka och ville inte hålla tätt. Märkte också att den dragit ovanligt mycket olja.

Min teori är såhär. Toppackningen är slut och det blir för mycket komp i kylsystemet, kylarlocket som säkert var 15år gammalt gav upp till slut. När det satt ett nytt och fräscht lock där så gav säkert den 15 år gamla slangen upp också av all kompression. Det luktar avgaser i kylaren så mina teorier går åt det hållet. Men borde den inte sätta felkoder då pga felaktig blandning osv?

Vad ska jag sälja till han som sålde bilen? Betala halva materialet eller ta tillbaka bilen?

Postat: 24 juni 2007, 20:17
av adio
Skulle rekommendera dig att kontakta en konsumentrådgivare i din kommun för de kan svara på vilka rättigheter du har att lämna tillbaka bilen mm.

Postat: 24 juni 2007, 20:44
av TriXiE77
Dalan... vad var de för typ av människa du köpte bilen av? med lite fingertoppskänsla har du nog svaret själv.

Postat: 24 juni 2007, 21:57
av Dalan
Trixxie: Jo, du har nog rätt. men vad har man egentligen för rättigheter? Är det runt hörnet garanti som gäller, eller är det så att "I befintligt skick" inte gäller? Kan inte direkt bevisa att han visste att den drog vatten osv.

Postat: 24 juni 2007, 22:19
av adio
Det finns ingen lag som gäller när man skriver "befintligt skick" längre, men där emot vet jag att det är upp till dig som köper den också som ska kolla skicket på bilen innan man köper den. Kan man inte själv så bör man ta med sig någon.

Postat: 25 juni 2007, 16:28
av Dalan
Jo, men just sånt som en topp packning som läcker när man legat på motorväg och kört en timme... svårt att kolla på plats.

Jaja, har snackat med han som sålde den och han skulle återkomma ikväll...
Jag tycker jag är rätt juste ändå, jag erbjuder han att betala halva materialet så gör jag jobbet själv. totalt 900:- för han.

Postat: 25 juni 2007, 16:37
av adio
JAg tycker du ska vänta med att göra upp ett pris med honom, du vet aldrig vad som kan ha hänt utan att ha lyft toppen.
Jag köpte en esi av en kille i eskilstuna som lurade mig, han hade satt i vanliga m10 bult i toppen så det dragit sönder gängorna och sedan hade han kört den varm så gängorna släppte. 5 av 10 bult satt löst.

Nu säger inte jag att detta är felet på din bil, men toppen kan vara sprucken och blocket kan också ha blivit skevt om den gått riktigt varm. Det ser du om du kollar plastkåporna som sitter runt kamremen. Har de som sitter mot blocket smält så har den gått jävligt varm.