Info kpro

Frågor om motor, drivlina, fälgar, däck etc. ställer du här
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

30 maj 2011, 22:40

Hej hej! Då va det dags att vrida på nyckeln efter lite ombyggnader! Skulle bara vilja höra mig lite extra för ang kpro.
Ska allså lägga in orginal mappen till och börja med! Så här har jag fattat prosessen.

1. Anslut USB kabel med kpro samt installera programvara.
2. Plugga in ECU i bilen med laptop (kontrolera att det funkar)
3. Slå på tändningen, och välj den mappning som skall användas.
4. Gå in på online och tryck på uppload! Tar ca 1min

Något som jag missat? Tycker det värkar lite väl enkelt : /
MVH Robban
Användarvisningsbild
Asse
Master
Master
Inlägg: 2165
Blev medlem: 25 juli 2004, 18:48
Bil: Civic VTI EK4
Namn: Erik Lindgren
Ort: Karlstad
Been thanked: 1 time

30 maj 2011, 22:59

Precis så enkelt är det :)
"Isn't it nice when things just work?"

Honda Civic VTI -00
Honda CR-V -13
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

30 maj 2011, 23:09

jaha de va ju toppen! De finns inget som kan krångla?
Användarvisningsbild
Asse
Master
Master
Inlägg: 2165
Blev medlem: 25 juli 2004, 18:48
Bil: Civic VTI EK4
Namn: Erik Lindgren
Ort: Karlstad
Been thanked: 1 time

30 maj 2011, 23:43

Allt kan krångla :D
Se till att du har senaste Kmanager på datorn.
Vilken mapp hade du tänkt ladda upp?
Vad har du för ecu?
Vad har du gjort för ombyggnader?
"Isn't it nice when things just work?"

Honda Civic VTI -00
Honda CR-V -13
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

31 maj 2011, 00:15

Finns ju bara 3 st och välja mellan! Tror det är civic dyno , orginal mapp och kompressor mapp.
Så det får väl bli orginal mapp så länge antar jag
Har fixat RBC med svarvat spjällhus , injen CAI , Skunk2 catback.
Har PRA ECU.
Användarvisningsbild
StockholmsJOCKE
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 711
Blev medlem: 12 december 2007, 15:12
Bil: ITR DC2
Namn: Jocke
Ort: Södermalm
Been thanked: 2 times

31 maj 2011, 11:09

Som Steffo redan sagt, se till att bli medlem så du får ner en bra mapp för dom prylar du har till din K-Pro !!!

/Jocke
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

31 maj 2011, 13:34

Har precis gjorrt en ansökan på medlemsskap :)
Hade en till lite fråga. Nu när jag ska lägga in en ny mapp på ECU:n är det så att jag måste ränsa den och sedan lägga in den nya mappen eller är den redan det när den blev uppgraderad till kpro?
Kanske bara är och slänga in den nya iaf?
Användarvisningsbild
Asse
Master
Master
Inlägg: 2165
Blev medlem: 25 juli 2004, 18:48
Bil: Civic VTI EK4
Namn: Erik Lindgren
Ort: Karlstad
Been thanked: 1 time

31 maj 2011, 13:36

Det är bara att köra in den nya mappen.
"Isn't it nice when things just work?"

Honda Civic VTI -00
Honda CR-V -13
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

1 juni 2011, 07:03

En sista fråga här bara :P Ska nyckel lampan blinka om man kör med kpro?
Användarvisningsbild
Malkolm
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 5133
Blev medlem: 28 juli 2004, 15:49
Bil: TEN second car!
Namn: Malkolm Roth
Ort: Västerås
Has thanked: 19 times
Been thanked: 2 times

1 juni 2011, 10:52

1. Inte om du har monterat i Kpro i din orginal ecu.
2. Ja, om du har bytt ecu så behöver du kontakta din Hondaverkstad för att koda om ecun. Då slutar lampan att blinka.

(du ska inte behöva ta med alla nycklar vid omkodningen, om verkstaden ber om alla nycklarna så vet dem inte vad dem gör, då kan man skriva ut guide till dem från Hondata.com och ta med).
(Om du har PRB ecu så måste ni koda om bilen som en RSX, dvs att chassinumret börjar med JH4DC530.....)
Malkolm Roth, Västerås #600, 070-770 49 66 www.JDMracing.se
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

1 juni 2011, 14:36

Det är min orginal ECU. Vad ska jag göra åt saken då?
Användarvisningsbild
Asse
Master
Master
Inlägg: 2165
Blev medlem: 25 juli 2004, 18:48
Bil: Civic VTI EK4
Namn: Erik Lindgren
Ort: Karlstad
Been thanked: 1 time

1 juni 2011, 15:56

Är Immobiliser ikryssad i mappen?
"Isn't it nice when things just work?"

Honda Civic VTI -00
Honda CR-V -13
Användarvisningsbild
luckan
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 494
Blev medlem: 8 maj 2007, 18:56
Namn: Daniel Lukjanovic
Ort: Halmstad

1 juni 2011, 16:02

imobben funkar väl inte med kpron om jag förstått det rätt, eller är jag ute o cyklar?

Mvh,
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

1 juni 2011, 16:50

Det kan nog stämma att den är i kryssad. Är det bara kryssa ur den och ladda upp igen?
Användarvisningsbild
StockholmsJOCKE
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 711
Blev medlem: 12 december 2007, 15:12
Bil: ITR DC2
Namn: Jocke
Ort: Södermalm
Been thanked: 2 times

1 juni 2011, 16:52

Jorå du är ute och trampar för fullt Luckan :lol:

/jocke
Användarvisningsbild
StockholmsJOCKE
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 711
Blev medlem: 12 december 2007, 15:12
Bil: ITR DC2
Namn: Jocke
Ort: Södermalm
Been thanked: 2 times

1 juni 2011, 16:55

CivicEp3 skrev:Det är min orginal ECU
Är du säker ? Då ska inte lampan blinka om IMOB är i kryssad.....
Användarvisningsbild
Asse
Master
Master
Inlägg: 2165
Blev medlem: 25 juli 2004, 18:48
Bil: Civic VTI EK4
Namn: Erik Lindgren
Ort: Karlstad
Been thanked: 1 time

1 juni 2011, 16:59

Den ska vara ikryssad, men bilen borde inte starta isf.
"Isn't it nice when things just work?"

Honda Civic VTI -00
Honda CR-V -13
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

1 juni 2011, 17:34

I vilken flik ligger den rutan där jag kolla imob?
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

1 juni 2011, 17:44

Nvm found it :P
Användarvisningsbild
luckan
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 494
Blev medlem: 8 maj 2007, 18:56
Namn: Daniel Lukjanovic
Ort: Halmstad

1 juni 2011, 18:17

StockholmsJOCKE skrev:Jorå du är ute och trampar för fullt Luckan :lol:

/jocke
Konstigt - för när Honda i fbg kopplade in bilen fick dem för sig att immobilisern var frånkopplad.

Mvh,
M Scotte
Jag är en Honda :D
Jag är en Honda :D
Inlägg: 7941
Blev medlem: 26 juli 2004, 12:30
Namn: Martin Scotte
Ort: Vellinge
Been thanked: 6 times
Kontakt:

1 juni 2011, 18:33

Jag kopplade ur immobi på din bil Luckan runt 2004.
Martin Scotte
Subaru Outback -19
Jazz -07
Civic -92
Light travels faster than sound. That is why some people appear bright before you hear them speak
1.22.44 SuperStage(MScotte)
1.26.03 SuperStage(Gullabo)
Användarvisningsbild
luckan
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 494
Blev medlem: 8 maj 2007, 18:56
Namn: Daniel Lukjanovic
Ort: Halmstad

1 juni 2011, 18:35

Fanns det nån anledning till varför..?

Mvh,
M Scotte
Jag är en Honda :D
Jag är en Honda :D
Inlägg: 7941
Blev medlem: 26 juli 2004, 12:30
Namn: Martin Scotte
Ort: Vellinge
Been thanked: 6 times
Kontakt:

1 juni 2011, 18:36

Ja, lampan blinkade och det ville inte PB som ägde bilen då.
Martin Scotte
Subaru Outback -19
Jazz -07
Civic -92
Light travels faster than sound. That is why some people appear bright before you hear them speak
1.22.44 SuperStage(MScotte)
1.26.03 SuperStage(Gullabo)
Användarvisningsbild
luckan
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 494
Blev medlem: 8 maj 2007, 18:56
Namn: Daniel Lukjanovic
Ort: Halmstad

1 juni 2011, 18:37

Så det finns alltså inget sätt att kringgå detta?

Mvh,
CivicEp3
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 20 augusti 2010, 19:32
Bil: Honda Civic Ep3
Namn: Robert lindqvist
Ort: Skara

1 juni 2011, 18:53

Ska prova och kryssa i den imårn.
Men tycker då att det är väldigt konstigt att bilen går och fungerar bra trotts att den är urkryssad.
Kommer jag märka någon skildnad tro när jag har den på?
Användarvisningsbild
Yobaman
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 871
Blev medlem: 29 oktober 2008, 16:46
Bil: Civic Aerodeck MB8 -98
Namn: Fredrik Tennberg
Ort: Sthlm

1 juni 2011, 19:04

CivicEp3 skrev:Ska prova och kryssa i den imårn.
Men tycker då att det är väldigt konstigt att bilen går och fungerar bra trotts att den är urkryssad.
Kommer jag märka någon skildnad tro när jag har den på?

Det enda du märker om immobilizern ändrar på något sätt är att antingen så startar bilen eller inte ;)

Ikryssad eller inte, det som gäller är "immobilizer enabled" eller "immobilizer disabled" som står vid den rutan. Jag kommer inte ihåg om den ska vara i eller urkryssad men det är rätt självklart när du läser vad som står.

Min imob var disabled med tillhörande blinkande när jag köpte bilen och då åkte jag till Rosenholtz som la in nycklarna i boxen. Efter det är imob aktiverad och bilen är således lite mer stöldsäker samt slipper blinket som blir när den är inaktiverad.
Ligger inte rätt nycklar inlagda i ECU så kommer inte bilen starta om du aktiverar imob.
Nuvarande: Civic Aerodeck MB8 -98
2008-2014 Civic Type-R EP3 2003
Användarvisningsbild
David Lundin
Master
Master
Inlägg: 1676
Blev medlem: 21 juli 2008, 21:24
Namn: David Lundin
Ort: Värnamo

4 juni 2011, 14:40

Den är inaktiverad som standard på de flesta mappar jag sett, så om det är orig. ECU är det bara att aktivera och köra på!
Skriv svar