Sida 1 av 1

Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 18:38
av NitraM
Tjo gott folk.

Ibland när kompisen kör får hans bil problem.

När man ligger på jämn gas så tappar den ork.
Gasar man då sakta så händer inget alls förens man har fullgas då sticker den iväg som vanligt.
Gasar man snabbt fullgas direkt så sticker den iväg som vanligt.

Motorkod 43 tänds ibland. (I safemode går bilen hur bra som helst)
Det vi gjort är att byta returslang, bytt filter, gått igenom btr'n.


Nu funderar vi vad nästa steg borde va att ta.

Byta bränslepump?

Även mainrelä strular ibland vid start, men det borde inte ha med det och göra eller hur.

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 19:12
av VMT
Dåligt tps kanske?

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 20:21
av Jim_H
Jag tror ganska starkt på en dålig lambda sond. Eftersom bilen går bra när lambdan inte justerar borde det inte vara något med övriga bränslesystemet.

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 20:47
av NitraM
Vi prövade men en lambdasond jag har på hyllan. (100mil gammal) samma problem

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 20:49
av Jim_H
Och nollade ECU:n efter bytet innan start?

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 20:52
av NitraM
Jupp, och den som sitter på plats är inte mycket äldre än 500mil heller

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 20:55
av Jim_H
Original lambda sond? Mycket frågor nu :)

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 21:18
av NitraM
En ja, en inte

Re: Del sol esi problem

Postat: 15 juli 2014, 21:32
av Robban32
Testa med en annan ecu

Re: Del sol esi problem

Postat: 19 juli 2014, 18:35
av NitraM
För tillfället verkar Jim ha rätt!

Med en annan begagnad lambda verkar bilen gå bättre.


Men hör av mig om det inte var lambdan

Re: Del sol esi problem

Postat: 19 juli 2014, 23:52
av Bullet---
Hade samma felkod och symptom på min Prelude, då var det lambda. Dumsnål så köpte man en biltema, höll i 2-3 månader sen var det dags igen. Köpte mig en Denso så var problemet löst :)

Re: Del sol esi problem

Postat: 20 juli 2014, 00:44
av Alex_s
Får också felkod 43, har en ntk lambda just nu som gått en 50 mil kanske.
jag märker dock inte av någon effektförlust alls, lite lägre tomgång får jag dock. men det är också allt.

Re: Del sol esi problem

Postat: 21 juli 2014, 12:11
av Micha-J
Lambdasond! Kan vara nån vakumslang. Men rätt garanterat lambdan imed 43 är felkod för den :)

Re: Del sol esi problem

Postat: 21 juli 2014, 12:17
av Alex_s
Är 41 och 43 samma kod då?

Re: Del sol esi problem

Postat: 21 juli 2014, 12:44
av oskar
41 verkar vara förvörmningen.
Har du kopplat in lambdan rätt iom att du har 43 också.

Re: Del sol esi problem

Postat: 21 juli 2014, 13:31
av Alex_s
nä alltså jag har bara felkod 43, som kommer och går lite då och då. och ja det ska den nog vara, sitter i original kontaktstycke.