Motorlampa lyser på Honda Accord Type S 07

Frågor om motor, drivlina, fälgar, däck etc. ställer du här
Användarvisningsbild
Koffe89
Användare
Användare
Inlägg: 266
Blev medlem: 31 januari 2011, 02:29
Namn: Kristoffer Fredriksson
Ort: Värnamo

5 april 2015, 18:45

Hej! Min Type S gula motorlampa började lysa och det visade sig att flexröret vad kass så jag har nu fixat detta men ska försöka skaffa ett nytt. Tog bort pluspolen ett tag och satte sedan tillbaka så att lampan slocknade men efter jag var på Elmia igår och gasade på lite så började det lysa igen.
Då till min lilla fråga.

Det läcker inget men kan det vara så att eftersom att jag har ett K&N Typhoon CAI och DC Sports 4-2-1 grenrör och ett Skunk2 2.5tums Catback system att värdera visar fel då det blir för lätt flöde ut?

Tanken är ju att mappa den men har inte hunnit kolla upp numret på styrboxen än som jag har skrivit i ett tidigare inlägg.

MVH Kristoffer
Honda CRX Vtec - 90
Honda Civic Aerodeck -00
Volvo 740 GLT 16v -88
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5036
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 33 times

5 april 2015, 19:29

Blir väl svårt att dra några slutsatser innan du har kollat vilken felkod det är. Kan lika gärna vara något helt annat, om du inte redan kollat det?
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
NerminLjutika
Användare
Användare
Inlägg: 83
Blev medlem: 28 mars 2013, 14:57
Bil: Honda Accord Type-S
Namn: Nermin Ljutika
Ort: Åtvidaberg

6 april 2015, 14:27

Hade samma problem med min då var det avgas lekage. När det var lagat så sotade jag ur bilen ordentligt och efter det så har den inte tänts igen. Kanske kan vara lambdan som fått stryk efter lekage? Åk till Honda och ta felkod så får du rätt svar direkt. Efter vanliga basic uppgraderingarna så ska inte lampan lysa då är det något annat som spökar.
Mvh
Ljutika Motorsports @Facebook
Honda Accord cl9 Type-S BPU
Användarvisningsbild
Koffe89
Användare
Användare
Inlägg: 266
Blev medlem: 31 januari 2011, 02:29
Namn: Kristoffer Fredriksson
Ort: Värnamo

6 april 2015, 15:05

Då får jag allt åka och kolla upp detta i veckan. Tycker själv det är konstigt så det var lika bra och fråga! Tack för de samma svaren!

MVH Kristoffer
Honda CRX Vtec - 90
Honda Civic Aerodeck -00
Volvo 740 GLT 16v -88
Användarvisningsbild
Koffe89
Användare
Användare
Inlägg: 266
Blev medlem: 31 januari 2011, 02:29
Namn: Kristoffer Fredriksson
Ort: Värnamo

20 april 2015, 20:18

Har kollat upp vad det är för felkoder och vi släkte för att se om det hjälpte efter jag fixade avgassystemet men det har börjat lysa igen och koderna är.
P0134 -O2-sensorkrets, ingen aktivitet detekterad (bank 1, sensor 1)

P1157 -O2-sensorkrets, hög spänning (bank 1, sensor 1)
-Permanent

Och efter vi släkte första gången så började VSA lampan lysa.
Honda CRX Vtec - 90
Honda Civic Aerodeck -00
Volvo 740 GLT 16v -88
Skriv svar