Sida 1 av 1

Tips inför att rostskydda underredet på Civic Ep3 -01.

Postat: 14 september 2015, 14:04
av klasson845
Ska nu börja köra bilen på vintern. Tror inte förra ägare har gjort det, då vinterdäcken ser oanvända ut. Jag har tänkt underredsbehandla den själv. Lite förvånad blev jag att det inte fanns mer info här på forumet då enligt "Vi bilägare" dessa modeller har uselt rostskydd ( http://www.vibilagare.se/test/rost/rost ... 2001-33127 ) eller så kanske alla här bara köra sina bilar på sommaren? Vi i familjen har dock inte den ekonomiska möjligheten att ha tre bilar, samt så tycker jag att en bil är till för att användas året om.

Hur som helst, det jag tänkt göra är helt enkelt att spruta in vax i alla hålrum jag hittar, samt spraya underredet med en tjockare massa. Allt köper jag på Biltema eller liknande. Det kan väl knappast bli sämre när bilen tydligen inte ens är hålrumsbehandlad? Har tänkt att palla upp bilen i garaget då de flesta bilhallar inte tillåter sprayfärg. Kommer självklart inte spraya på damasker osv. Har kollat på massa videor och läst på.

Några andra tips/idéer eller är det bara att köra på mest?

Re: Tips inför att rostskydda underredet på Civic Ep3 -01.

Postat: 14 september 2015, 14:39
av Steffo
EP3 har väldigt bra plåt original. Det är därför de inte är rostskyddsbehandlade enligt gammal gängse metod. Det verkar funka ganska bra ändå, och de rostar inte nämnvärt trots vinterkörning.
Jag köpte min sprillans ny och lämnade in den för rostskyddsbehandling efter att ha läst samma test som du länkade till. Nu när bilen är 10 år gammal så börjar man väl kunna märka fördelarna med att göra det. Dvs min bil är i lite bättre skick än andra lika gamla som gått vintertid utan rostskydd.

Mitt tips är att lämna in den hos proffs för att göra detta. De kontrollerar skicket med kamera och har alla verktyg för att få ett bra resultat. Det är ett helvete att kladda med hålrumsvätska och guck, och det blir inte alls lika bra om man inte har rätt grejor.
Det kostar en del, men det är ju inte gratis att köpa alla vätskor själv heller.

Re: Tips inför att rostskydda underredet på Civic Ep3 -01.

Postat: 14 september 2015, 14:50
av Vinne
Säger som Steffo. Lämna in bilen och få det ordentligt gjort. Jag har gjort det själv en gång och aldrig mer igen. Bättre att lämna in!

MVH Vinne

Re: Tips inför att rostskydda underredet på Civic Ep3 -01.

Postat: 14 september 2015, 19:08
av Mordiiax
Har lämnat in sista bilen vi köpte (Jazz -09) på Dinitrol center och kommer fortsätta att rostkyddsbehandla bilarna som ska gå året om och har ett lite högre värde än ren slit och släng karaktär. Spelar ingen roll vad Malmömaffian här på forumet säger, bilarna rostar om man inte gör det. Punkt slut.

Re: Tips inför att rostskydda underredet på Civic Ep3 -01.

Postat: 14 september 2015, 22:45
av M Scotte
Det där sved, och då var jag ändå insmord.
Honda rekommenderar inte efterbehandling, men avråder inte heller så länge produkterna är vaxbasaerade så de inte slår ut fabriksbehandlingen.
Ska man som steffo ha bilen ett halvt liv så är det förståeligt, men tveksamt ekonomiskt försvarbart.

Re: Tips inför att rostskydda underredet på Civic Ep3 -01.

Postat: 14 september 2015, 23:03
av Eisenhut
Så länge du sover bättre om nätterna så får DJ göra vad du vill Moordiax. ;)

Re: Tips inför att rostskydda underredet på Civic Ep3 -01.

Postat: 15 september 2015, 10:22
av Steffo
Vill ju alla att Mordiiax ska sova lugnt om nättrena.
Skämt åsido. Jag har väl lagt kanske 10 000 på behandlingarna under åren (ca 1000 kr / år som jag ägt bilen alltså). Jag kommer inte att få ut 10 000 kr mer om jag säljer bilen, så alltså är det en förlustaffär. Det handlar enbart om värdet i att veta att jag pysslat om bilen och att den mår bra. Pengar i sjön rent praktiskt, men det har möjligen ett personligt värde.