Svaj och tjut

Frågor om motor, drivlina, fälgar, däck etc. ställer du här
petersth
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 1
Blev medlem: 19 oktober 2015, 22:19
Bil: Honda crv 07
Namn: peter steel
Ort: Östersund

16 juli 2016, 17:37

Jag skulle bli väldigt tacksam om nån kunde komma med förslag på mitt problem. Jag har alltså en cr-v 07. Automat och bensindriven om det kan tänkas spela roll. Det första är att när jag står på tomgång och ACn kopplas på så svajar motorn otroligt mycket. Går ner från 700 varv till ca 550 fram och tillbaks och svajar sedan lite hit och dit. Det känns som den ska stanna nästan. Det har den aldrig gjort men det känns inte bra. Det andra är att ibland så uppkommer ett mycket högt tjut från framvagn en. Man känner i ratten hur den... Inte vibrerar men... Svårt att förklara. Man känner ljudet i ratten. Väldigt väl. Min gamla passat lät liknande en gång när servooljan nästan bar slut. På denna hittar jag ingenstans att fylla på. Helt elektrisk, sa dom på Honda. Jag tänkte på att jag läst att om oljan blir gammal i, vad det nu heter som fixar 4-hjulsdriften, så kan ett missljud uppstå. Men den saken borde väl inte kännas i ratten. Eller? På Honda ska dom kolla upp Detta men det skulle kännas bra att ha lite förslag innan dom får sätta fingrarna på den. Förra året påstod dom att hela ACn var trasig och skulle kosta 15000 att fixa. På en annan verkstad konstaterade man att gasen nästan bar slut och att maskineriet inte orkade driva med så lite gas. 1500kr med felsökning och påfyllning så funkade allt kanon igen. Mao så litar jag inte på dom riktigt... Så nån klok som är född under en bil som kan komma med nåt förslag? Missljud ett förresten, kommer inte bara när jag svänger utan även när jag kör rakt. Igår skämde jag ut mig rejält på ett köpcenter när bilen började tjuta som ett teroristlarm! Då körde jag rakt fram och ljudet kom som stötvis. Som det följde varven på hjulen. Typ så.
Användarvisningsbild
JimmyW92
Påläst
Påläst
Inlägg: 578
Blev medlem: 5 oktober 2014, 21:18
Bil: CTR Ep3
Namn: Jimmy Wännström
Ort: Kramfors

16 juli 2016, 21:07

Jag har ingen erfarenhet av något men älskar att brainstorma och se om mina idéer är närheten av sanningen sen när experterna kommer ;)

Rakt av så känns tjutet som ett hjullager som skurit. Något annat tycker jag känns konstigt.

Angående acn så snor den mycket ström. Och är nån jordning dålig så snor den ju troligtvis ännu mer. Kan ju även vara att generatorn jordar dåligt? Och när acn går in blir det för mycket.

Som sagt, ta inte det jag säger så allvarligt ;)
Jimmy Wännström
Kramfors förort!
Honda CTR EP3 2002
Saab 1.8t 9-3
Skriv svar