Router problem

För Topics som ej är motorrelaterade
björneheim
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 10 december 2005, 10:04
Ort: TÄBY
Kontakt:

2 november 2006, 21:15

Ibland händer det "ganska ofta" att jag måste fimpa strömmen till routern och sedan plugga in den igen.
För att få kontakt med den över huvud taget.
Vad är det för fel?

sen har jag även märkt att spelen hackar mer på denna router än på min gammla DI-524. och detta är spel som jag icke kör över nätet.

Hjälp mig.

<!--emo&:wallbash:-->Bild<!--endemo-->
<!--fonto:Century Gothic--><span style="font-family:Century Gothic"><!--/fonto--><!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Mattias Björneheim
Honda Civic Type-R 05 Blå SÅLD
Volvo 142 -73 Grön/Rost
Mitsubishi Colt -03 blå SÅLD
Volvo 760 -?? silver SÅLD
VW Corrado G60 -91 lila SÅLD
VW Jetta -88 Vit/Rost SÅLD numera skrotad<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--fontc--></span><!--/fontc-->
Iskander
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 392
Blev medlem: 28 mars 2004, 13:17
Ort: Södertälje
Kontakt:

2 november 2006, 21:39

Prova med att uppgradera firmware, det fungerade för mig.
<a href='http://www.dlink.se/?go=jN7uAYLx/oIJaWV ... gpESntxSA=' target='_blank'>http://www.dlink.se/?go=jN7uAYLx/oIJaWV ... SntxSA=</a>
HPC STHLM #


Honda Accord 2.4 Tourer Executive navi -09

Honda Civic 1.8 sport -07
Honda Accord 2.0 Tourer Executive -09
Saab 9-3 1.8t -05
Honda HR-V 4x4 -99
Honda Civic GT 1500 -86
Honda Prelude 2.0 16v -92
<JL>
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 30 juli 2004, 00:19
Ort: Malmö

2 november 2006, 22:01

Prova att uppgradera firmware som redan sagts. Annars så
är d-links billigare trådlösa grejer oftast skräp enligt min erfarenhet,
som stänger ner sig hela tiden på det sättet du beskriver det.

Mitt tips är satsa på lite bättre grejer, jag är supernöjd med denna
tex. som jag köpte för ett tag sedan.
<a href='http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=66686' target='_blank'>http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=66686</a> .
Den är mycket stabilare och har hög throughput hastighet.
Senast redigerad av 1 <JL>, redigerad totalt 2 gånger.
Användarvisningsbild
fonzeka
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3178
Blev medlem: 25 juli 2004, 04:17
Bil: S2000
Namn: Anders Westlund
Ort: Avesta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

2 november 2006, 22:52

Ny firmware och se till att den får ordentlig ventilation.
Många problem beror ofta på att de blir för varma!
sommarhydda
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 0
Blev medlem: 6 januari 2005, 01:04
Ort: Karlstad

2 november 2006, 23:33

Först å främst skrota d-link, dom suger iallafall deras hemma grejor, har gått över tii linksys å är porrigt nöjd =)
"We are each of us angels with only one wing and we can only fly embraceing eachother"
"The 7P"
Proper
Prior
Planing
Prevents
Piss
Poor
Preformence.

// Björn "Sommarhydda" Wollarz
MagnusL
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 406
Blev medlem: 26 april 2004, 15:19
Bil: Accord 99
Namn: Magnus Lovgren
Ort: STHLM

3 november 2006, 08:29

Ja.. D-LINK suger verkligen. Det där problemet har dom dragits med på många modeller. Firmwareupdate löser problemet ibland.

Linksys är bra, har en själv! <!--emo&:)-->Bild<!--endemo-->
Senast redigerad av 1 MagnusL, redigerad totalt 3 gånger.
#892
2008 wrx sti
stiivN
Användare
Användare
Inlägg: 254
Blev medlem: 27 april 2004, 23:37
Namn: Stefan Karlsson
Ort: Helsingborg

3 november 2006, 08:34

Anledningen till att D-link suger är för att dom släpper ut sin hårdvara innan mjukvaran är riktig klar till dom. Därför får man oftas vänta på ny firmware. Jävla uselt av dom. Kommer aldrig själv mer använda D-link. Hade Linksys i Sverige och den var helt okej !
Stefan Karlsson
Andreas79
Master
Master
Inlägg: 2448
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:47
Bil: Honda Accord Coupé V6 3.0
Namn: Andreas Jönsson
Ort: Ystad

3 november 2006, 09:23

Tyvärr som de andra säger kommer jag aldrig mer köra
D-link heller... då jag haft ständiga problem så jag tröttnade <!--emo&:wallbash:-->Bild<!--endemo-->

Blev Netgear för min del istället, det har aldrig strulat för mig..

men hoppas det löser sig med ny mjukvara till din d-link...
www.FotografAndreas.se
^ Foto från bilträffar ©Andreas Jönsson
Medlem i Hondaklubben #909 简体中文版
E-post: info@fotografandreas.se | Mobil: 0708 - 76 17 44
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

3 november 2006, 09:37

Precis som <JL> säger så är dlinks billigare saker oftast skit. Deras DGL4300 som <JL> även tipsade om har jag hört mycket gott om och kommer förmodligen byta till... det smärtar men jag vill prova.

Linksys som MagnusL rekommenderar är kanon... MEN... de har inte 100mbit throughput på wanporten på sina vanliga modeller utan snarare 30mbit och det är inte så skoj att kunna maxa 30mbit på en 100mbit lina. (Har själv en Linksys WRT54G just nu)

Andreas: Säger bara en sak... pest eller kolera... Dlink eller netgear.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Användarvisningsbild
Malkolm
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 5145
Blev medlem: 28 juli 2004, 15:49
Bil: TEN second car!
Namn: Malkolm Roth
Ort: Västerås
Has thanked: 19 times
Been thanked: 2 times

3 november 2006, 10:06

jag hade oxå problem med minDi-624 precis efter att jag köpt den, så jag uppdaterarde mjukvaran och sen dess har den funkat bra.

Tills nu för nån vecka sedan, då den går lite segt och hackar lite emellanåt, har oxå hänt att jag inte får nån kontakt med internet och då kör jag "repair" på internetanslutningar och då funkar det igen. Kan det va så för att i min nya lägenhet så har jag gömt routern i ett hörn i hallen bakom min hallmöbel där elementet står? <!--emo&:wallbash:-->Bild<!--endemo--> <!--emo&:wallbash:-->Bild<!--endemo-->
Måste kolla hur varm routern är när jag kommer hem...
Malkolm Roth, Västerås #600, 070-770 49 66 www.JDMracing.se
wriid
Användare
Användare
Inlägg: 180
Blev medlem: 10 november 2004, 19:40
Namn: Johnny Åkerlind
Ort: Nacka

3 november 2006, 10:08

Jag hade en sån router förut dock en 624+, som jag förvissa gav bort till min pappa sen, men hur som helst.
Jag hade samma problem och en firmware uppdatering hjälpte inte för mig, däremot så hjälpte det att byta mot en mer strömstark strömadapter. Jag köpte en sån med ställbar strömutgång och drog upp strömmen, såg till att den hade bra ventilation sen har den gått problemfritt sedan dess.
[b]Medlem #1535[/b]
gusman
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 2
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:48
Ort: Upplands Väsby

3 november 2006, 12:50

Jag håller med Wriid.
Både jag och min granne hade D-link 624+ som slutade fungera. En ny ström-adapter fick igång bägge två.
Vad gäller uppgradering av firmware så är det självklart att man måste ha senaste. Särkilt om du använder den som brandvägg.
// Gusman

Jörgen Gustavsson
Medlem: 921
Öberg
Påläst
Påläst
Inlägg: 595
Blev medlem: 27 april 2004, 17:47
Ort: Göteborg
Kontakt:

3 november 2006, 14:03

vad tycks om 3com om jag får kapa tråden lite?
0709-138741
Medlem #368
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

3 november 2006, 14:07

Deras konsumentprylar har jag haft lite trassel med men deras lite dyrare prylar som riktar sig till företag har jag inget att klaga på...
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
henke
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 0
Blev medlem: 25 juli 2004, 20:31
Ort: Skövde
Kontakt:

3 november 2006, 17:44

Jag har problem med att tanka torrenter om jag är kopplad trådlöst till min netgear router, då klipps anslutningen och jag måste bryta strömmen till den.
Ibland kan det funka att sänka storleken på MTU´n till typ 1450, men på netgearroutern funker inte denna metod.

Det kan inte vara samma problem som du har?
<!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->Henrik Larsson -> Skövde<!--colorc--></span><!--/colorc-->

<a href="http://www.garaget.org/?car=17264" target="_blank"><!--coloro:#48D1CC--><span style="color:#48D1CC"><!--/coloro-->WV Typ1<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#FFFFFF--><span style="color:#FFFFFF"><!--/coloro-->Restolooker -62<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>
<a href="http://www.garaget.org/?car=30187" target="_blank">CRX VT -91</a> *SÅLD*
<a href="http://www.garaget.org/?car=42665" target="_blank"><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Celica GT4 -88<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>
MagnusL
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 406
Blev medlem: 26 april 2004, 15:19
Bil: Accord 99
Namn: Magnus Lovgren
Ort: STHLM

4 november 2006, 18:53

<!--QuoteBegin-hondait+3 Nov 2006, 14:03:29--><div class='quotetop'>QUOTE(hondait @ 3 Nov 2006, 14:03:29)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->vad tycks om 3com om jag får kapa tråden lite?
[right][snapback]345192[/snapback][/right]
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Sådär. problemet med 3com är att dom har en uppsjö av olika leverantörer. Så det känns som lotteri om grejorna är bra eller skit. beror helt på vilken burk.

Billigt och bra = Linksys (ägs numer av Cisco t.o.m)
#892
2008 wrx sti
Öberg
Påläst
Påläst
Inlägg: 595
Blev medlem: 27 april 2004, 17:47
Ort: Göteborg
Kontakt:

5 november 2006, 00:00

<!--QuoteBegin-MagnusL+4 Nov 2006, 19:53:27--><div class='quotetop'>QUOTE(MagnusL @ 4 Nov 2006, 19:53:27)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin--><!--QuoteBegin-hondait+3 Nov 2006, 14:03:29--><div class='quotetop'>QUOTE(hondait @ 3 Nov 2006, 14:03:29)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->vad tycks om 3com om jag får kapa tråden lite?
[right][snapback]345192[/snapback][/right]
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Sådär. problemet med 3com är att dom har en uppsjö av olika leverantörer. Så det känns som lotteri om grejorna är bra eller skit. beror helt på vilken burk.

Billigt och bra = Linksys (ägs numer av Cisco t.o.m)
[right][snapback]345468[/snapback][/right]
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

aja har en ståendes och min dlink har pajat så jag skall testa funkar inte 3com som jag vill blir det väl att införskaffa någon annan...
0709-138741
Medlem #368
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

5 november 2006, 12:07

HondaIT: Du har väl ganska snabbt bredband nu har jag för mig... så kolla upp vad routern har för throughput säger jag bara. Inge skoj med 100mbits lina om man har en router som bara klarar 30mbit.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Öberg
Påläst
Påläst
Inlägg: 595
Blev medlem: 27 april 2004, 17:47
Ort: Göteborg
Kontakt:

5 november 2006, 22:35

japp har 100mbit men 3comen hade 11.g vilket jag fattar är det högsta just nu? dvs 54mbit?
0709-138741
Medlem #368
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

6 november 2006, 09:03

HondaIT: Du skall inte stirra dig blind på vilka standarder den har... för det har absolut ingenting att göra med hur snabb throughput routern har mot WAN utan det talar bara om hur snabbt du kan köra mellan datorn och routern.

Maila tillverkaren och kolla vad den klarar i throughput, jag själv sitter som sagt på en linksys och blev mäkta förvånad när jag fick reda på att den endast klarar 30mbit i throughput... dock är det mer än de flesta andra billigare routrar. DLink har en DGL4300 som klarar 80-100mbit i throughput.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Öberg
Påläst
Påläst
Inlägg: 595
Blev medlem: 27 april 2004, 17:47
Ort: Göteborg
Kontakt:

6 november 2006, 09:55

efter lite efterforskningar på diverse sidor verkar siffran stanna på 54mbit i throughput hoppas det stämmer....
0709-138741
Medlem #368
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

6 november 2006, 10:14

Skulle föreslå att du kollar med 3com, för jag har svårt att tro att de håller 54mbit i throughput på den.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Användarvisningsbild
fonzeka
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3178
Blev medlem: 25 juli 2004, 04:17
Bil: S2000
Namn: Anders Westlund
Ort: Avesta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

6 november 2006, 17:06

Även om den skulle palla 54mbit i throughput så blir det bra mycket lägre hastigheter än så om du kör över det trådlösa.
Öberg
Påläst
Påläst
Inlägg: 595
Blev medlem: 27 april 2004, 17:47
Ort: Göteborg
Kontakt:

6 november 2006, 22:58

efter ännu lite mer efterforskning så klarar den upp till 50mbit i throughput vilket räcker plenty för mig, behövs det snabbare så får jag lösa det efterhand.
0709-138741
Medlem #368
MagnusL
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 406
Blev medlem: 26 april 2004, 15:19
Bil: Accord 99
Namn: Magnus Lovgren
Ort: STHLM

6 november 2006, 23:01

Ja det är hur lungt som helst. Viktigare är att den är stabil och enkel att konfa. Skulle fortfarande kunna sitta på 11.b om det inte vore för att jag ville ha WPA. Snabbast just nu är 11.N med upp till 100 Mbit.
Senast redigerad av 1 MagnusL, redigerad totalt 6 gånger.
#892
2008 wrx sti
Skriv svar