Kabel/lar mellan dator --> TV *BROTTOM BROTTOM NU*

För Topics som ej är motorrelaterade
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

18 juni 2007, 13:53

Vet att det går att koppla datorn till TVn för att tex kunna se film från datorn på TVn.
men vad är det för kabel/lar man måste ha för att kunna göra detta?
Vad måste man även ha för uttag på datorn resp TVn för att kunna koppla in denna/dessa kablar?
Ungefärligt pris på kabeln/larna kanske nån vet?
Senast redigerad av 1 hondapower, redigerad totalt 25 gånger.
adio
Lärd
Lärd
Inlägg: 1103
Blev medlem: 17 augusti 2005, 21:16
Bil: Del Sol
Namn: Erik Rådström
Ort: Örebro

18 juni 2007, 13:57

Du behöver ett TV-ut utag på grafikkortet sen en s-video kabel mellan datorn och tv,n. Har du s-video ingång på tv,n så är det bara att koppla rakt i annars kan man köpa en scart adapter eller en kabel som har s-video i ena änden och scart i andra. Kostar ca:200:-
Erik Rådström

SPONSORER
AKR-Performance
Pelganders Motorslip
Backup Partner
Clabbe
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 808
Blev medlem: 25 juli 2004, 12:56
Bil: EU8
Namn: Клабе Бюрстром
Ort: България

18 juni 2007, 13:59

Hur e kvalisorten på en sån scart adapter egentligen?
Eftersom S-video är det ultimata menar jag
Благодаря мутра!
adio
Lärd
Lärd
Inlägg: 1103
Blev medlem: 17 augusti 2005, 21:16
Bil: Del Sol
Namn: Erik Rådström
Ort: Örebro

18 juni 2007, 14:04

Om du inte laddar ner HD filmer och tittar på en HD-TV så spelar det inte någon roll på en vanlig tv. Jag har inte testat dem själv men kvalitén mellan billiga och dyra skiljer säkert också. Jag vet att på digitalboxar kan det vara jätte känsligt med en dålig scartkabel. (info från audio video handlare)
Erik Rådström

SPONSORER
AKR-Performance
Pelganders Motorslip
Backup Partner
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

18 juni 2007, 14:11

Okej,nu blev det typ japanska för mig.
Vet vad en del av dom olika sakerna som näms är,men har inte en suck om hur det ser ut?!

Detta sitter på TVn: 2ggr skart (21 poliga tror ja) på TVn,en vit och en röd han hon ingång,nått som ser ut som man kan stoppa in telekabelns kontakt i,och 2 riktigt små små saker som ja inte har en aning om hur man skall beskriva.Detta sitter bak på TVn.
Mic ingång,S-video ingång,gul/röd/vit hon ingång för bild och ljud.Detta sitter på fram sidan.

På datorn sitter det en jäkla massa ingånger för alla möjliga kontakt typer: Runda,avlånga,fyrkantiga osv.
ingen aning om vad alla symboler och utformningar är till för.

*edit*
Ingen HD-TV eller digitalbox historia eller nått sånt finns.
Senast redigerad av 1 hondapower, redigerad totalt 18 gånger.
Användarvisningsbild
fonzeka
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3195
Blev medlem: 25 juli 2004, 04:17
Bil: S2000
Namn: Anders Westlund
Ort: Avesta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 16 times

18 juni 2007, 14:19

Så ser kontakterna ut
Bild

Bara att välja lämplig längd på kablaget
<a href="http://www.netonnet.se/section.asp?sid=1002514&did=0" target="_blank">http://www.netonnet.se/section.asp?sid=1002514&did=0</a>
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

18 juni 2007, 15:06

Okej,men dom där anslutningarna tror ja det sitter både på dator och på TVn :)

tack för hjälpen
adio
Lärd
Lärd
Inlägg: 1103
Blev medlem: 17 augusti 2005, 21:16
Bil: Del Sol
Namn: Erik Rådström
Ort: Örebro

18 juni 2007, 15:08

Du ska också veta att vissa grafikkort som är lite äldre gärna bränner tv-ut porten, detta fick jag veta efter mitt första grafikkorts tv-ut brände. Kortet funkar ändå men tv-ut porten kan gå åt helvete.
Erik Rådström

SPONSORER
AKR-Performance
Pelganders Motorslip
Backup Partner
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

18 juni 2007, 15:28

okej,hur vet man vad man har för grafik kort då?
finns väl nånstans på datorn att få info om?!

*edit*

hittade detta,men vet inte riktigt om det är bra eller dåligt.
finns det nån risk för ska att koppla in den till TVn?
<a href="http://www.ciao.se/Fujitsu_Siemens_AMIL ... FT__507357" target="_blank">Datorn</a>
Senast redigerad av 1 hondapower, redigerad totalt 18 gånger.
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

18 juni 2007, 23:16

Så hur va det nu ang detta fenomen som Adio skrev om när det gällde ut-porten på datorn.
Förstår dock inte egentligen varför man skall kunna bränna ut en utgång på datorn bara för att man kopplar det genom TVn?!
Vtec_Lambo
Användare
Användare
Inlägg: 289
Blev medlem: 26 april 2004, 12:06
Ort: Trelleborg

18 juni 2007, 23:29

Har aldrig hört talas om att s-video porten brännts, bara kör på.
<!--coloro:#2E8B57--><span style="color:#2E8B57"><!--/coloro-->Civic EK3-R -96<!--colorc--></span><!--/colorc-->

[b]Tidigare bilar:[/b]
<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->Crx VT -91<!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#808080--><span style="color:#808080"><!--/coloro-->Mazda 323F -92<!--colorc--></span><!--/colorc-->
<!--coloro:#C0C0C0--><span style="color:#C0C0C0"><!--/coloro-->Ford Granada 2.0L -84<!--colorc--></span><!--/colorc-->

<a href="http://www.streetpower.se/" target="_blank">www.STREETPOWER.se</a>
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

18 juni 2007, 23:49

Oki-Doki!
bränns nått så skickar ja en faktura :wohow:
Iskander
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 392
Blev medlem: 28 mars 2004, 13:17
Ort: Södertälje
Kontakt:

19 juni 2007, 00:02

hondapower skrev:Vet att det går att koppla datorn till TVn för att tex kunna se film från datorn på TVn.
men vad är det för kabel/lar man måste ha för att kunna göra detta?
Vad måste man även ha för uttag på datorn resp TVn för att kunna koppla in denna/dessa kablar?
Ungefärligt pris på kabeln/larna kanske nån vet?
Jag ser att du bor i Nkpg.
Gör så här: Åk ner till Domino Galleria, gå in på Kjell & Company. Förklara för dom att du ska koppla datorn till tv:n så lovar jag att dom hjälper dig.

Här har du lite alternativ. <a href="http://www.kjell.com/?item=39892&path=6 ... 00,1680000" target="_blank">http://www.kjell.com/?item=39892&path=. ... 1680000</a>
<a href="http://www.kjell.com/content/templates/ ... 00,3960000" target="_blank">http://www.kjell.com/content/templates/ ... 3960000</a>
HPC STHLM #


Honda Accord 2.4 Tourer Executive navi -09

Honda Civic 1.8 sport -07
Honda Accord 2.0 Tourer Executive -09
Saab 9-3 1.8t -05
Honda HR-V 4x4 -99
Honda Civic GT 1500 -86
Honda Prelude 2.0 16v -92
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

19 juni 2007, 00:11

Ska göra så herr iskander!Tack för tipset.

by the way:va hemma du verkar va i Norrköping,har du flicka här nere eller så iom att du känner till div gallerior och så? :hmm:
Iskander
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 392
Blev medlem: 28 mars 2004, 13:17
Ort: Södertälje
Kontakt:

19 juni 2007, 00:28

hondapower skrev:Ska göra så herr iskander!Tack för tipset.

by the way:va hemma du verkar va i Norrköping,har du flicka här nere eller så iom att du känner till div gallerior och så? :hmm:
Jag känner till många gallerior & köpcentrum runt om i landet. :)























<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->ps. Jag jobbar på Kjell & Co ;) <!--sizec--></span><!--/sizec-->
Senast redigerad av 1 Iskander, redigerad totalt 19 gånger.
HPC STHLM #


Honda Accord 2.4 Tourer Executive navi -09

Honda Civic 1.8 sport -07
Honda Accord 2.0 Tourer Executive -09
Saab 9-3 1.8t -05
Honda HR-V 4x4 -99
Honda Civic GT 1500 -86
Honda Prelude 2.0 16v -92
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

19 juni 2007, 08:13

adio: skärp dig nu, bränna ut tv-porten... lita på audio-video-handlare angående kabelsort... nej, har du inte hd-tv så spelar inte kvalitén på kabeln något, däremot finns det två olika sorter... en fullkopplad och en icke fullkopplad, den fullkopplade skall man använda om man vill ha ut bästa möjliga bild men det kräver att båda ändar (dvs apparaterna) klarar av det också.
Sen angående tv-ut på kort från dator, det finns en otroligt massa tillverkare så att säga att det för många år sedan var problem och man brände ut portarna satte dig just i ett fack av snackare... har själv haft tv-ut sen 1998 och aldrig haft några problem med det och många med mig. Ibland är det bättre att vara tyst än att föra vidare sånt du hört av tvivelaktiga källor.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
adio
Lärd
Lärd
Inlägg: 1103
Blev medlem: 17 augusti 2005, 21:16
Bil: Del Sol
Namn: Erik Rådström
Ort: Örebro

19 juni 2007, 21:29

Krister har du mens eller vad är det med dig? Jag sa att det är var jag har Hört!
Angående TV-utporten så har jag minst fem jag kommer ihåg i min kompiskrets också som tv-ut porten brände för så varför skulle jag inte tro på en kille som arbetar som IT-konsult när han berättade det för mig?

Detta kommer även från företaget som fixade reklamtioner, kortet var ett radeon 9600 PRO och det var tydligen vanligt att den brände för om jag kommer ihåg rätt så kännde den av ström från TV´n eller hur det var.
Senast redigerad av 1 adio, redigerad totalt 19 gånger.
Erik Rådström

SPONSORER
AKR-Performance
Pelganders Motorslip
Backup Partner
adio
Lärd
Lärd
Inlägg: 1103
Blev medlem: 17 augusti 2005, 21:16
Bil: Del Sol
Namn: Erik Rådström
Ort: Örebro

19 juni 2007, 21:37

Här hittade jag lite info om det......Kanske inte är så dumt ändå Krister, du kanske har fel???

<a href="http://www.sweclockers.com/forum/printt ... did=430371" target="_blank">http://www.sweclockers.com/forum/printt ... =430371</a>
Erik Rådström

SPONSORER
AKR-Performance
Pelganders Motorslip
Backup Partner
Användarvisningsbild
Chrille79
Master
Master
Inlägg: 1734
Blev medlem: 15 april 2004, 17:40
Bil: CH1
Namn: Christian Roskjaer
Ort: Helsingborg

19 juni 2007, 22:02

Har meckat länge med min egen dator å tv ang detta.

Men så i förgår. Wii det funka. Har tv-out i datan å s-video in på tv. Men det funka inte. Prova allt. Men så körde jag via scarten å då funkade det. Märkligt :annoyed:

Har dock HDMI utgång på min med. Får prova det senare, Måste ju vara bättre.
www.bilvardsmannen.se
dropoff.se
15% rabatt till Hpc medlemmar.
exaro
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 34
Blev medlem: 7 januari 2005, 02:36

21 juni 2007, 16:58

hdmi kabel är det bästa :-)
kör det på min
-=o=-
Antonio Barisic - Göteborg
kör: ""Honda Prelude 2.2vti - 1997""
körde:
Peugeot Mi16 - Integra type R - S40 T4 - Astra GSI - civic hb esi - s40 t5 Sport edition
-=o=-
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

25 juni 2007, 19:35

Börjar bli fundersam nu,va och handlade kablar idag...På Elgiganten!
Killen i butiken sa att ja helvde detta för att få bild OCH ljud.
S-video kabel - typ en 4 stiftad kabel ("rund") med ett styr stift i plast.Samma i båda ändarna (dator --> TV): Denna kabel för bild!
Sen en kabel med 2*RCA kontakter och en sån där hörlurs kontakt.: Denna kabel för ljud!

Men så till problemet nu om detta är rätt:
Har hållt på och letat efter "den" filmen som man sen kör i Mediaplayer på datorn men inte hittat nått.
Har provat dom olika AV kanalerna ja har på TVn också..Men inget!

Så,vad kan va fel?

Måste man kanske aktivera video utgången på datorn? (Fujitsu siemens A1630).
Användarvisningsbild
insigma
Påläst
Påläst
Inlägg: 748
Blev medlem: 26 april 2004, 21:21
Bil: FK2R 2016
Namn: FredrikLidmark
Ort: Sundbyberg

25 juni 2007, 20:18

Förmodligen, vad kör du med för grafikkort? skall finnas under egenskaper och avancerat under bildskärmsmenyn! :) sen brukar de finnas Force Detection off my TV som du kan testa.. starta alltid om datorn och tv:n också en gång så brukar dom hitta varandra.
Civic FK2 Type-R -2016 #2616
Tidigare: ED9 -88, -89, EG2 -93, EU8 -03, FK2 -06
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

25 juni 2007, 23:50

exaro skrev:hdmi kabel är det bästa :-)
kör det på min
Tänkte säga detta också ...

Skalan går väl i princip såhär :

HDMI
DVI

VGA






S-video






video


(blanksteg inlagda med mening ;)
Medlem 427
hondapower
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 496
Blev medlem: 29 juli 2004, 18:01
Ort: norrköping

26 juni 2007, 11:20

fick igång det sen,dock så visades inte själva filmen på TVn.Utan bara typ WMP fönstret även fast filmen spelades på datorn.
MEN,efter att ja nu såg hur bilden såg ut så känns det itne direkt aktuellt längre att se film genom datorn på TV.
SATANS så grynig och suddig bilden var på TVn.
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

26 juni 2007, 11:25

Att du inte såg filmen utan bara själva programmet är för att du inte har rätt codecs. Prova med VLC istället.

Sen att koppla med s-video eller composit från dator till TV brukar vara en bra dörröppnare för att köpa bättre tv då upplösningen som s-video eller composit skickar ut oftast ligger på 30-50% av upplösningen som datorn kör.

Charly: Jag skulle nog ha flyttat ned s-video längre mot composite... sen inte haft sånt jätteavstånd mellan DVI och VGA... för sån stor skillnad är det inte på de.
Senast redigerad av 1 Krister, redigerad totalt 26 gånger.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Decson
Användare
Användare
Inlägg: 111
Blev medlem: 11 juni 2005, 14:28
Ort: Garpenberg

26 juni 2007, 17:33

hondapower skrev:fick igång det sen,dock så visades inte själva filmen på TVn.Utan bara typ WMP fönstret även fast filmen spelades på datorn.
MEN,efter att ja nu såg hur bilden såg ut så känns det itne direkt aktuellt längre att se film genom datorn på TV.
SATANS så grynig och suddig bilden var på TVn.
Efter två hjärnblödningar och lite strul pga mitt grafikkort som plötsligt började bråka, så har det lika plötsligt slutat bråka med nya drivrutiner från nvidia, men oavsett vilket program jag öppnar filmen i så visas bara filmen på den skärm/TV som är vald som primär, kan välja tv som primär och få upp filmen där och en svart ruta på dataskärmen och vice versa, allt annat syns.
Grafikkortet jag har är ett nvidia fx 5600 och jag har alltid haft automatisk fullscreen på TV'n medans jag kunnat surfa runt på t.ex. hondaklubben på skärmen samtidigt, men inte längre..
Hjälp mig och förhindra en tredje hjärnblödning och en dator som får agera sprängmatta i gruvan..

Tack på förhand :wallbash:

Edit: Hondapower, skridbordet ser oftast grynigt ut på TV (iaf för mig) men filmer blir bra mycket bättre, jag kan då njuta av dom iaf =)
Senast redigerad av 1 Decson, redigerad totalt 26 gånger.
David Ericson
Honda Accord Type-R -00
Volvo 740 Turbo -90 leksak
bjornligan
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 34
Blev medlem: 20 maj 2005, 23:29
Ort: örebro

26 juni 2007, 18:18

Charly skrev:<!--quoteo(post=413633:date=21 Jun 2007, 16:58:26:name=exaro)--><div class='quotetop'>CITERA(exaro 4 21 Jun 2007, 16:58:26) [snapback]413633[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->hdmi kabel är det bästa :-)
kör det på min
Tänkte säga detta också ...

Skalan går väl i princip såhär :

HDMI
DVI

VGA

S-video

video

(blanksteg inlagda med mening ;)
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

DVI = HDMI utan ljud
<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Kris-.tianpet,ter_sson<!--sizec--></span><!--/sizec-->

CTR -05 Såld
Skriv svar