Officiella PS3 tråden

För Topics som ej är motorrelaterade
sir_Daniel
Användare
Användare
Inlägg: 56
Blev medlem: 6 oktober 2004, 11:59
Bil: civic eg esi
Namn: Daniel Landström
Ort: Tungelsta/Stora haven
Kontakt:

4 januari 2008, 09:48

fick hem assasin creed idag från.
<a href="http://ncsx.com/" target="_blank">http://ncsx.com/</a> köpte jag från, klart billigare än i sverige, samt att de hade mängderbjudanden :P
Daniel Landström
KudoZ PerformanZe http://WWW.KUDOZ.se
wriid
Användare
Användare
Inlägg: 180
Blev medlem: 10 november 2004, 19:40
Namn: Johnny Åkerlind
Ort: Nacka

4 januari 2008, 09:56

insigma skrev:Kommer de sluta sälja ps3an med bakåtstöd för Ps2 nu ?!
Underar jag med! Någon som vet?
[b]Medlem #1535[/b]
Mibbe
Påläst
Påläst
Inlägg: 634
Blev medlem: 25 juli 2004, 21:57
Bil: Civic VT
Namn: Henrik Mårdh
Ort: Göteborg

7 januari 2008, 13:06

wriid skrev:<!--quoteo(post=454793:date=3 Jan 2008, 18:28:08:name=insigma)--><div class='quotetop'>QUOTE(insigma @ 3 Jan 2008, 18:28:08) [snapback]454793[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Kommer de sluta sälja ps3an med bakåtstöd för Ps2 nu ?!
Underar jag med! Någon som vet?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Den säljs inte alls i Europa längre tyvärr. I i nuläget så finns bara 40gigaren att tillgå.

Charly: Det bla av bakåtkompartivbliteten som jag vill ha 60gigaren. Storleken på hårddisken spelar inte så stor roll.
Henrik Mårdh #248
Göteborg

Civic VT-91 *renovering pågår*
Civic EK4 -00 *såld*
SAAB 9-5 2.3T kombi -01 *Familjepulkan**såld*
Civic 1.8 Sport -11 *Nya familjepulkan*


Tack till

SCRAM
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

7 januari 2008, 13:46

Det är svårt att säga om de kommer placera tillbaka den del som gör att du kan spela ps2-spel igen.
Jag har spelat max 5h ps2-spel sedan jag köpte min ps3 så jag kan inte säga att jag saknar den jättemycket, men att det är klart trist att de tagit bort stödet.
Medlem 427
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

7 januari 2008, 14:14

Man skall väl kunna köpa PS1/PS2 spel online snart, så det är väl därför de tog bort bakåtkompatibiliteten för spel på skiva... eller har jag hört fel?

/Krister som är lite sugen på en PS3.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Användarvisningsbild
Martin_M
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 412
Blev medlem: 24 maj 2004, 14:35
Bil: del Sol K24 Turbo
Namn: Martin Mogren
Ort: Kalmar

7 januari 2008, 15:00

40gb varianten stöder inte bakotkompatibla spel som jag förstått det, medans de andra funkar prima. har GT4 som funkar perfekt på ps3. Det går köpa PS1,2 osv spel på PSN (Playstation Network). Finns lite olika spel på Europeiska PSN, Amerikanska eller Japanska PSN, man får skapa nya konton för komma in där. en del gratisgrejjer också
Bil:
Honda del Sol K24 Turbo -95
Honda Jazz 1.4i -09

Tidigare hondor:
Honda Civic 1200 -78 (2st)
Honda Jazz 1.4i -05
Honda Integra Type-R DC5 -02
Honda Del Sol Si -93
Honda Accord Type-R -00
Honda Civic 1.4is -99
Honda Civic 1,6 Si -90

Fd: Martin_P
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

7 januari 2008, 15:19

Kraft (kanske nån annan också): Du kör ju med mac och PS3, hur är det med media och sånt, strömmar du från iTunes eller gör du på nåt annat sätt? Har noll koll på det.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
giovani_78
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 16
Blev medlem: 18 mars 2005, 12:00

7 januari 2008, 16:18

Kraft skrev:För dom som tänt att köpa en mediadator, så kan man lika gärna köpa en PS3, det går utmärkt att köra XP eller Linux på den och ha den som dator också, galet prisvärd dator om man kollar lite på specarna....
Hej!
Tänkte bara hur det är tänkt att XP ska fungera på PS3? Det finns inga utvecklade drivrutner än, visst i framtiden kanske de funkar men inte just nu. Ända sättet att göra detta är via Linux/QEMU altså emulator och det är inte optimalt. Inte för normal annvändare i alla fall och specielt inte om man ska annvända sig av den grymma kraft som ps3:an ändå har.
Sam Bavi
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

7 januari 2008, 16:43

XP på PS3 känns inte helt ok men det kommer säkert komma någon som löser det också om något/några år.
Om du kör ubuntu för ps3 så kommer det i princip vara lika enkelt (om inte enklare) att använda än XP.
Anledningen till att alla tycker att windows är enklare än linux är att de spenderat så oerhört många timmar med XP. om en normal användare skulle ge lika många timmar till alla operativ så skulle det nog jämna ut sig mer.

Någon grym kraft kan man tyvärr inte förvänta sig av i linux heller just nu eftersom det inte finns speciellt många applikationer som drar nytta av konsollens SPE:er.
Medlem 427
Användarvisningsbild
Kraft
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 810
Blev medlem: 24 juli 2004, 23:15
Bil: S2000
Namn: John Kraft
Ort: Stockholm

8 januari 2008, 23:02

Krister skrev:Kraft (kanske nån annan också): Du kör ju med mac och PS3, hur är det med media och sånt, strömmar du från iTunes eller gör du på nåt annat sätt? Har noll koll på det.
Twonky mediaserver kör jag med och det funkar kannon, man laddar ner det och pröjsar typ 300 spänn sen är det bara åk.
S2000
NSX
Accord

www.tojabygg.se
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

9 januari 2008, 11:45

twonky verkar cool, blir att testa det den dag jag köper en PS3.

Såg sedan idag att nullriver har släppt sin variant för PS3 också.
<a href="http://www.nullriver.com/index/products/medialink" target="_blank">http://www.nullriver.com/index/products/medialink</a>
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Användarvisningsbild
Martin_M
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 412
Blev medlem: 24 maj 2004, 14:35
Bil: del Sol K24 Turbo
Namn: Martin Mogren
Ort: Kalmar

9 januari 2008, 11:56

TVersity är gratis och funkar helt ok enligt mig, däremot kanske inte till mac, så mkt vet jag ej
Bil:
Honda del Sol K24 Turbo -95
Honda Jazz 1.4i -09

Tidigare hondor:
Honda Civic 1200 -78 (2st)
Honda Jazz 1.4i -05
Honda Integra Type-R DC5 -02
Honda Del Sol Si -93
Honda Accord Type-R -00
Honda Civic 1.4is -99
Honda Civic 1,6 Si -90

Fd: Martin_P
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

9 januari 2008, 12:52

till windows borde tversity funka bra ja, men nu var det till Mac som jag frågade.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

9 januari 2008, 17:16

Krister : <a href="http://ps3.qj.net/Nullriver-s-MediaLink ... aid/111288" target="_blank">http://ps3.qj.net/Nullriver-s-MediaLink ... /111288</a>

såg, att du hade skrivit om den nu... men den verkar ha blivit mogen nu :)
Senast redigerad av 1 Charly, redigerad totalt 9 gånger.
Medlem 427
Användarvisningsbild
Joakim Olsson
Användare
Användare
Inlägg: 152
Blev medlem: 25 juli 2004, 03:13
Bil: S2000
Namn: Joakim Olsson
Ort: Staffanstorp

10 januari 2008, 23:16

Kanske någon kan hjälpa mig med följande frågor:

1. Har Sony fixat så att det fungerar att köra Blu-ray från PS3 i 720p?

2 .Går det att streama .MKV (H.264 / 720p) från PC via PS3?
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

11 januari 2008, 09:42

Joakim Olsson: Den har väl alltid spelat upp BD i 720p/1080i/1080p... eller?
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
G4il1
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 41
Blev medlem: 26 april 2004, 15:03
Namn: Nicklas Lövebrant
Ort: Upplands Väsby

11 januari 2008, 10:09

Joakim Olsson skrev:2 .Går det att streama .MKV (H.264 / 720p) från PC via PS3?
om jag fattat Tversity rätt, så enkelt uttryckt: Om du kan titta på något i din PC så kan du titta på det i din ps3:a eftersom det är i PC:n som det mesta körs och sedan streamas supportade format till de olika mediaspelarna du vill använda så som exempelvis en ps3:a.
"Det är ljudet, sången från motorn, som är den stora njutningen"
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

11 januari 2008, 13:07

Den kan skala ner BD-filmer till 720P idag istället för 576 som den gjorde innan ja.

TVersity skickar den bildström som ps3:an klarar utan att göra något med den.
Just fallet med Matroska är lite speciellt då kontainern inte stöds av ps3, däremot videoströmmen som egentligen (oftast) är en mp4.

Så den kommer förmodligen transcodas.
Medlem 427
ei9440
Användare
Användare
Inlägg: 108
Blev medlem: 13 september 2004, 22:54
Bil: Honda Accord
Namn: Patrik Espelund
Ort: Hammarby Sjöstad, Stockholm

11 januari 2008, 13:18

det går utmärkt att streama *.mkv filer såsom x.264 och h.264, men det ställer krav på datorn iomed att tversity transcodar om filerna..så 1080p på en gammal dator, nja..
Kör: Golf GTI-35 Edition
Tidigare bilar:
Honda Accord Type-S-08
CTR-05,,,AEM-Invidia-Rota-Mugen...
Honda CTR-04...AEM CAI,Buddy Club Spec IV....
Audi a4 1.8Ts-99b
Audi a4 1.8T-97
Honda Civic Esi-94

Heja Gnaget SM-Guld 2009!
Användarvisningsbild
Joakim Olsson
Användare
Användare
Inlägg: 152
Blev medlem: 25 juli 2004, 03:13
Bil: S2000
Namn: Joakim Olsson
Ort: Staffanstorp

12 januari 2008, 01:45

Slog till på en PS3 idag. Får dock inte .mkv-streamingen att fungera så bra.
Dels får jag bara stereoljud, och dels så hackar filmerna emellanåt. :(

Får pilla vidare och se om det löser sig...
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

12 januari 2008, 02:07

stereoljud är tyvärr något som du får leva med, men hacken ska inte dyka upp om du har en tillräckligt snabb dator, du kan alltid transcoda filmerna innan och föra över dom annars.
Medlem 427
Elvis_EG2
Påläst
Påläst
Inlägg: 679
Blev medlem: 21 juli 2005, 02:14
Namn: Elvis

12 januari 2008, 02:45

okej dumfråga nu kanske, men hur lägger ni över filer till ps3an? och hur får ni xvid , avi filmerna o fungera??
Elvis

Honda Civic 1.4lsi -Såld-
Honda Delsol VTi B18 -Såld-
Honda Civic Type R Fn2 K20 - Såld -
Honda S2000 F20C - Såld -
Honda Civic 1.5 VTEC -Såld-
Honda Accord 2,4 CL9 -Såld-

Driving :Honda civic type R CW FN2
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

12 januari 2008, 10:53

www.redkawa.com , där finns en applikation som heter "File Server", när man kör det på datorn så kan man surfa in i datorn från ps3:an via webläsaren och hämta filerna.
Annars fungerar usb-minne bra också.
xvid fungerar till 90% rakt av i PS3:an idag då den har officiellt divx-stöd.
Medlem 427
Användarvisningsbild
Joakim Olsson
Användare
Användare
Inlägg: 152
Blev medlem: 25 juli 2004, 03:13
Bil: S2000
Namn: Joakim Olsson
Ort: Staffanstorp

12 januari 2008, 11:29

Charly skrev:stereoljud är tyvärr något som du får leva med, men hacken ska inte dyka upp om du har en tillräckligt snabb dator, du kan alltid transcoda filmerna innan och föra över dom annars.
Endast stereoljud? :ranting:

Min dator bör vara tillräckligt snabb för att klara av att transcoda 720p material? ( Core2Duo 6400, 2Gb 800MHz, Radeon X1900XT)
Förresten varför måste man transcoda egentligen? PS3 stödjer väl H.264, vilket säkert 99% av mina .mkv-filer använder sig av.
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

12 januari 2008, 13:14

ja, den stöder det men inte MKV-containern... behållaren är inte någon "standard" i den bemärkelsen.
Medlem 427
Användarvisningsbild
Joakim Olsson
Användare
Användare
Inlägg: 152
Blev medlem: 25 juli 2004, 03:13
Bil: S2000
Namn: Joakim Olsson
Ort: Staffanstorp

15 januari 2008, 10:14

En lösning som verkar fungera, om man vill ha bra bild och ljud från sina HD .mkv
<a href="http://forum.doom9.org/showthread.php?t=131782" target="_blank">http://forum.doom9.org/showthread.php?t=131782</a>

Har testat på 2st olika filmer nu och det blev bild och ljud som man förväntar sig. Dvs inte den skiten som kommer ur TVersity transkodningen ;)
Senast redigerad av 1 Joakim Olsson, redigerad totalt 15 gånger.
Dennies
Användare
Användare
Inlägg: 84
Blev medlem: 26 april 2004, 21:21
Namn: Dennis Gullberg
Ort: Helsingborg

15 januari 2008, 11:45

Köpte min konsoll vit 40gb för några dagar sedan i hong kong, kan bara säga att jag är grymt nöjd.
Sjuk kvalitetsskillnad på B-R och Dvd och 1080p på min panasonic 50" är helt sjukt =)

Väntar på några spel från päronen som är kvar nere i asien. Ska bli roligt att prova lite spel ox =)
Dennis Gullberg
Team Helsingborg

Civic EG Lsi 92 Grå *såld*
Civic EG Lsi 95 Röd *skrot*
Civic EG Lsi 92 Röd *såld*
Del Sol Vti 92 Röd *såld*
Charly
Användare
Användare
Inlägg: 128
Blev medlem: 26 april 2004, 09:03
Ort: Göteborg

15 januari 2008, 20:15

[quote name='Joakim Olsson' post='457363' date='15 Jan 2008, 12:14:26']En lösning som verkar fungera, om man vill ha bra bild och ljud från sina HD .mkv
<a href="http://forum.doom9.org/showthread.php?t=131782" target="_blank">http://forum.doom9.org/showthread.php?t=131782</a>

uhm, det blir att testa det här omgående-

Dennies, du kan ladda ner spel från PSN också om du vill testa att spela lite, finns ju allt från gratis demos till fullfjädrade multiplayer-lir (Warhawk)
Senast redigerad av 1 Charly, redigerad totalt 15 gånger.
Medlem 427
Dennies
Användare
Användare
Inlägg: 84
Blev medlem: 26 april 2004, 21:21
Namn: Dennis Gullberg
Ort: Helsingborg

15 januari 2008, 21:36

joo såg det idag när jag tillsist hittade min en nätverkssladd som var lång nog att räcka fram till konsollen. (har inget trådlöst då det inte funkar att fixa en accesspunkt med mina saker på vista)
Körde en uppdatering idag och får prova lira lite senare i veckan när man får lite tid över. Tackar för tipset !
Dennis Gullberg
Team Helsingborg

Civic EG Lsi 92 Grå *såld*
Civic EG Lsi 95 Röd *skrot*
Civic EG Lsi 92 Röd *såld*
Del Sol Vti 92 Röd *såld*
Användarvisningsbild
insigma
Påläst
Påläst
Inlägg: 748
Blev medlem: 26 april 2004, 21:21
Bil: FK2R 2016
Namn: FredrikLidmark
Ort: Sundbyberg

25 januari 2008, 13:59

Köpte en fjärrkontroll häromdan... men hur registrerar jag den så den fungerar?
Är den trasig eller ska man trycka något speciellt för att kunna aktivera och använda den?

EDIT Fungerar den bara med Bluray filmer eller skall den funka med vanliga DVD-FIlmer?
Senast redigerad av 1 insigma, redigerad totalt 25 gånger.
Civic FK2 Type-R -2016 #2616
Tidigare: ED9 -88, -89, EG2 -93, EU8 -03, FK2 -06
Skriv svar