Suck suck suck..

För Topics som ej är motorrelaterade
stiivN
Användare
Användare
Inlägg: 254
Blev medlem: 27 april 2004, 23:37
Namn: Stefan Karlsson
Ort: Helsingborg

8 oktober 2008, 23:06

Tänkte bara att jag får skriva av mig.

Min Evo4 e ifrån Japan å fick hjälp med Kent på Japcity med registreringen i england. Hela den biten va helt problemfri när det gäller Kents service. Riktigt trevlig kille.

Aja, bilen skulle reggas i Sverige. Har haft lite strul med papper ifrån england men allt det fixade sig.

Bilen hade en hel del godis, så att regga den skulle krävas byte av lite saker inför reggningen. Detta hade jag varken plats, tid eller lust att göra. Så jag blev rek. att kontakta Jens i göteborg som Kent har jobbat med. Kontakta honom å får pris 8500kr på telefonen, å han hade tid i slutet av Juli. Han säger dock att han skulle försöka jaga en tid tidigare, om det nu skulle bli något återbud.
Tiden går å det börja närma sig slutet av Juli. Jag hör av mig igen. Det verka som han glömt bort mig, fine det kan ju hända alla. Får i alla fall tid i Augusti, runt den 12 eller när det va. Jag lämna bilen helgen innan till honom och ser fram emot att bilen ska bli helsvensk.

Tiden går och går. Verka vara lite problem med intyg, så det tog lite tid. Dryga månaden senare så blev bilen "klar" så att jag kunde hämta den. Eftersom jag jobbar vardagar så va det endast helgen som funkade för mig, så jag bestämde med honom 27 sept. Han skulle även till Thailand dagen därpå, så det är ju inget snack om saken att jag måste ha hem bilen.
Sitter å verkligen rålängtar på jobbet. Ringer runt till olika försäkringsbolag å börja kolla upp om det finns någon bankörning nu i slutet av säsongen.
I alla fall, dagen infaller. Vaknar tidigt på morgonen. Ringer till bolaget för att helförsäkra bilen å ta bort den tillfälliga chassi försäkringen jag hade på bilen. När det väl är klart så loggar jag in på Vägverket snabbt, 10 min innan min buss mot tågen går å ställer på bilen. Synen på skärmen är det som får dagen att bli SKIT.

Bilen har körförbud pga av utebliven besiktning. Va? Jag har ju lämnat bilen till Jens å han har ju reggat bilen. Aja, jag och tjejkompisen som ville följa med sprang mot bussen. Självklart missade jag på den, för jag får lite damp hemma i ren jävla ilska. Vi springer ner mot tågen, hämtar ut biljetterna mot göteborg. Väl på tåget är mitt humör skit. Tankarna snurrar i huvudet å jag försöker få tag på Jens. Vill ju ha en förklaring på det hela.
Han blev själv lite paff då han trodde att dom gjorde besiktningen i samband med reggningen. Jag tyckte det var hans sak att kolla upp det, då han har ju reggat en himla massa bilar innan.
Nu satt jag i skiten, med en obesiktad bil, ringde dock försäkringsbolaget å dom godtog att jag körde hem bilen. Jag säger även till Jens att jag tänker inte betala fullt pris för registreringen för den är inte klar alls.

Väl på plats hos honom, så säger Jens att jag får låna hans lampor för besiktningen. Jaha tänkte jag. Hur ska jag få tid till det egentligen med ett nytt jobb, där jag jobbar nu 8-17 för jag går på introduktionschema.
När jag väl nämde förlag för betalningen. Då jag inte ville betala allt nu för bilen inte är klart, så säger han att han kan dra av 500kr + kostnaden för besiktningen. Jag blir helt paff, inte nog med det. De 8500kr jag fick i pris över telefonen hade han aldrig sagt. Utan nu va det 9500kr . Ja, det gör ju inte saken bättre. Jag förkalrar för honom att han sa 8500kr till mig. Då kontrade han på att hans sida så står det 9500kr. Jag har aldrig varit inne på hans sida, å visste inte ens om att han hade det. Jag fick bara telefonnumret av Kent på Japcity.
Ja, jag är bara trött på hela situationen så jag vill bara hem. Så jag ger honom pengarna - "rabatten" för misstaget han ahde gjort samt kostnaden för besiktningen.

Nu sitter jag, sur som jag hade blivit lovad om att vara klar när jag hämtade den, men istället är olaglig å får knappt framföras hem. Jag hämtar tjejkompisen vid stationen, som har varit runt å shoppat lite i göteborg medans jag va hos Jens. Väl ute på Götaleden eller va den heter så händer nästa sak.
Står vid rödljuse, BAM säger det. En bilen kör på mig bakifrån. Jag höll förövrigt även på att bryta näsan för jag höll på med min kontrollpanel för mina Defi-mätare, så jag var ganska mycket framåt lutad mot ratten.
Han som körde på mig hade visst suttit å pillat med sin handsfreehållare å missade att jag stod still, med bromsarna på å bromsljuse igång. Jag får i alla fall all uppgifter å vill nu bara ännu mer hem. Väl hemma så tar tjejen sina påsar som hon har shoppat i göteborg. Bilen är väldigt väldigt grusig inne, hum aja, det är nog lamporna som Jens har lagt där. När tjejkompisen tar sina påsar hittar hon en tom ölflaska under sitt säte? Hon undrar vem som har druckit i bilen, för jag dricker inte öl å tillåter ingen dricka i min bil. Jag försöker tänka ut om jag har haft någon full person i bilen, å den enda gången jag har haft det, det var just tjejkompisen som jag hämtade. Hon dricker heller inte öl å drack inget då. Suck, då börjar man undra vart sin bil har varit medans den var hos Jens.

Dagarna går å jag pratar med Chefen om hela situationen å frågar om det är möjligt att jag får ledigt lite ifrån jobb för att köra iväg å besikta bilen. Det var inga problem sa han, då han tyckte det hela verka absurt. Någon dag efter får jag ett återbud på besiktningen i Helsingborg. Kör till farsan för att kolla igenom bilen. Ser att 2 lampor behövs byttas. Så jag byter ut dem å kör till SBP. Bilen kommer igenom utan problem, ljuset va lite fel justerad, samt han förstod inte hur jag stod ut med en dubbelskivig koppling å coilovers. Men det är ju ingen komfort bil :P

Aja, det är fixat, bilen är nu godkänd. Dagen efter får jag svar ifrån Försäkringsbolaget som jag hade anmält min olycka till att ägaren av andra bilen som körde på mig inte hade någon gällande försäkring. Va?! Sjukt, aja trafikförsäkringsförbundsföreningen eller nått i den stilen skulle ersätta min självrisk å stillaståendeersättningen. Sen när jag kom hem med bilen, har jag kört 1 mil. Det var till farsan - SBP - hem till garaget och nu till verkstaden, dock körde jag inom å sköljde av bilen innan. Jag står hos Florretens bilriktning å pratar med killen som tar hand om försäkringsärendet. Riktigt trevlig kille, mitt i allt dyker Eko också upp.
Han står å kollar på skadorna å kommentera att detta är snett, osv. Allt för att bilen ska bli fin igen. Mitt i allt ser Eko några smårepor som inte har varit på bilen innan. Eko hittar mer, å mer. Jag blir väldigt frustrerad för lacken på bilen var riktigt nice, å det vet Eko själv. Och jag har bara haft bilen i garaget hos mig för jag har inte velat köra med den pga av skadan.

Nu sitter jag här frustrerad över hela situationen. Eko nämnde dock att reporna är så små så en lackbehandling tar bort dem. Suck, ja nu får man köpa på sig en sådan runda också, tur att man känner Chrille som man vet man kan lita på och gör ett bra jobb.

Överdriver jag med min frustration? Jag vet att många har goda saker att säga om Jens, å det önskade jag också att jag hade för han va trevlig på telefon å när jag lämnade bilen. Många förstår inte hur jag kunde gå med på 500kr i avdrag bara, men just då ville jag bara få hem bilen.

Ja, jag ville bara skriva av mig..
Stefan Karlsson
Användarvisningsbild
David Lundin
Master
Master
Inlägg: 1676
Blev medlem: 21 juli 2008, 21:24
Namn: David Lundin
Ort: Värnamo

8 oktober 2008, 23:18

Fy fan vilken skit du gått igenom för bilen!

Du har all rätt att vara lite gnällig, själv hade jag nog varit rejält förbannad ett par gånger under resans gång. Jag hade även seriöst funderat på att dra igång en rejäl skitstorm åt den där Jens håll, oavsett hur många andra som pratat väl om honom!

Hoppas allt löser sig för dig och att du får en fin bil i slutändan åtminstone!
Koxen
Påläst
Påläst
Inlägg: 566
Blev medlem: 26 april 2004, 00:58
Ort: Stenungsund

9 oktober 2008, 00:21

Iom att jag hjälper Jens en hel del med reggar och ser hur detta är funtat i vårt avlånga land så kan jag lägga till några kommentarer.
Att importera bil är något som blivit mycket poppis på senare och det förekommer OFTA regeländringar som ingen blir informerad om. jag kan inte räkna alla gånger vi har rullat in en bil som är 100% ombyggd så kommer nån flöjt med en ny regel och tvåan är ett faktum. det verkar inte bättre än att det är besiktningsstationerna och ingenjörerna där som får denna informationen, vi andra får lära oss den hårda vägen.

Därmed har olika besiktnings stationer olika metoder och regler, somliga kollar inte ens ljuset, medan andra mäter mellanrum mellan reflexer bak och hjulaxlar. olika från individ och station. tyvärr verkar det inte bli ett dugg bättre heller, detta händer i det skede reglerna skrivs. jag själv ska regga min chaser den 28'e oktober och är ganska säker på att det blir några återbesök.

missförståndet gällande pengarna lämnar jag till er, men ölflaska och repor i lacken tror jag du drog över kanten med frustrationen.
bilen står i eller utanför garaget 2.5 mil bort tillsammans med andra importbilar. det beror på om han jobbar med den eller väntar bes-tid osv.
Jens är 100% medveten att tillfällig-reg försäkringen som samtliga bilar har ENDAST är trafikförsäkring och att nöjesåka eller överhuvudtaget köra i onödan existerar inte, plus att de flesta bilar är så slutkörda så det är inte ovanligt att något pajar strax efter ankomst till Sverige. vem orkar ta på sig något sånt?
Det är lätt att tro som kund när man tycker man har en jäkligt grymm bil att någon vill provköra när ingen ser men efter några år med sånna här bilar så är det lika naturligt att köra en evo, supra, skyline som whatever. Som sagt så har jag hjälpt jens mycket och man slutade bry sig för länge sedan. Kan säkert JG och andra intyga.

Jag vet inte hur länge du haft din bil innan du lämnade den för reg, jag har haft min i 3 månader nu och jag hittar fortfarande små repor / bucklor varje gång jag tvättar, tror jag att många gör. eller rör det sig om något större typ parkeringsskada?
Angående ölflaskan så tror hellre att den ramlat ur någon påse/ryggsäck som han haft med sig när han hämtat/kört bilen till reg etc. tror de flesta som mött jens märkt att han alltid har en bag / ryggsäck med verktyg, startkablar och div Mc Donalds papper etc som går åt när man är i garaget. Helt säker på att det är otur att den ramlat ur.

Det va vad jag hade att säga. hoppas du får skoj med din bil. det är lite svårt i början ibland tyvärr.
Senast redigerad av 1 Koxen, redigerad totalt 9 gånger.
<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Impact--><span style="font-family:Impact"><!--/fonto--><!--coloro:#000080--><span style="color:#000080"><!--/coloro-->Kör:
Toyota Chaser Tourer
Skyline R32 GT<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->R<!--colorc--></span><!--/colorc--> ò_ó
Civic ESi <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->♥<!--colorc--></span><!--/colorc-->


-------------<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
stiivN
Användare
Användare
Inlägg: 254
Blev medlem: 27 april 2004, 23:37
Namn: Stefan Karlsson
Ort: Helsingborg

9 oktober 2008, 08:14

Kvittar vilka nya problem som uppstå med registreringen osv. Jag köper en tjänst av honom, blir lovad att det är bara tuta å köra när jag kommer tillbaks och hämtar bilen. Han stoppar väl mer eller mindre ner pengarna direkt i egen ficka ändå, fick inget kvitto eller något heller.

Skadan är ingen pakeringskada. Utan mer att man har haft ett skynke på en smutsig bil, å sedan dragit av skynket. Det va vad Eko misstänkte då reporna har ett mönster som liknar typ en sådan skada.
Stefan Karlsson
M-G
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 25 juli 2004, 13:34
Ort: Helsingborg

11 oktober 2008, 10:38

jobbigt me allt på en gång.

kunde ju frågat ngn här i stan istället om dom velat regga, jag hade kunnat göra det till dig för dom pengarna iallafall=)
Michael Grönberg
Helsingborg

R32 Gtr -94 2011 ska det gå fort
skylift r32 gtr -90 10,97 212km/h 2008
JG
Användare
Användare
Inlägg: 194
Blev medlem: 25 juli 2004, 03:45
Ort: Helsingborg
Kontakt:

11 oktober 2008, 10:55

jag hade gjort både import och reg för halva pengarna, någon kilometer från ditt eget hem. :D
evo är billigaste och enklaste bilarna att hålla på med.


koxen: ja, där är ständigt regelförändringar, ofta får man snappat upp det mesta men ibland kan det missas, jag informerar mina kunder och att dom måste boka reg+ kontroll på en gång, då inte alla stationer har dessa rutiner. (om kund reggar själv)
om jag gör så gör jag på det sätt som kunden bill ha.
och nej, att köra dessa bilar är inte det minsta imponerande, det vet jag att jens oxo tycker, stiiven det kan du nog va lugn för, bilen är körd från och till bes i så fall, var det nu kan vara.
jag är övertygad om att någon vän följt med på reg bes av din bil och att denne kompis kanske druckit en bira på vägen eller liknande.
den har nog helt enkelt bara glömts kvar, ett männskligt misstag, dom kan ha haft brottom eller vad som helst.
där tror jag du överreagerar lite pga situationen faktiskt.
Johan Grönberg

Överladdning är bara en kompensation för flödesmisstag
stiivN
Användare
Användare
Inlägg: 254
Blev medlem: 27 april 2004, 23:37
Namn: Stefan Karlsson
Ort: Helsingborg

11 oktober 2008, 15:50

Jag har inte klagat på körningen uttav min bil, utan bara repor som har uppkommit. Dessa repor är inga repor som uppkommer vid körning då dom går ifrån sidan till taket.

Så ni tycker också jag överreagerar när jag kommer upp till göteborg å ska hämta min bil, å att den inte va klar? Överreagerar när jag vägrar betala fullt pris för något som inte är gjort ordentligt.
Tänk om jag på jobbet skulle installera en server, jag säger att det är bara att trycka på knappen å starta servern när jag är klar. Sen visade sig att jag missat installera operativsystem på den. Jag hinner inte å ger en skiva till den som tar emot server och säger. Bara att stoppa in den å trycka på yes. Ska inte vara några problem annars. Men ändå vill jag nästan ha fullt betalt för servern?
Stefan Karlsson
Elvis_EG2
Påläst
Påläst
Inlägg: 679
Blev medlem: 21 juli 2005, 02:14
Namn: Elvis

11 oktober 2008, 16:12

Fyfan va surt, i would done some damage, punkt slut.
Elvis

Honda Civic 1.4lsi -Såld-
Honda Delsol VTi B18 -Såld-
Honda Civic Type R Fn2 K20 - Såld -
Honda S2000 F20C - Såld -
Honda Civic 1.5 VTEC -Såld-
Honda Accord 2,4 CL9 -Såld-

Driving :Honda civic type R CW FN2
Användarvisningsbild
David Lundin
Master
Master
Inlägg: 1676
Blev medlem: 21 juli 2008, 21:24
Namn: David Lundin
Ort: Värnamo

11 oktober 2008, 16:31

Som jag sa innan, råder ingen tvekan om att du har all rätt att vara missnöjd!

Ni har kommit överrens om en sak, han uppfyller inte sin sida av överrenskommelsen, orsakar skada på bilen och har sen mage att tar MER betalt?
YASH
Påläst
Påläst
Inlägg: 623
Blev medlem: 25 juli 2004, 13:01
Ort: Borås
Kontakt:

11 oktober 2008, 18:06

Tråkigt och höra.
Men varför köpte du inte en Evo 4 som var reggad och klar redan i Sverige?
Only M Matters
stiivN
Användare
Användare
Inlägg: 254
Blev medlem: 27 april 2004, 23:37
Namn: Stefan Karlsson
Ort: Helsingborg

11 oktober 2008, 19:00

YASH skrev:Tråkigt och höra.
Men varför köpte du inte en Evo 4 som var reggad och klar redan i Sverige?
För det fanns inga fina just då, å jag var ute efter en svart.
Stefan Karlsson
Skriv svar