Honda Performance Club

Bli medlem
Innan du kan bli medlem måste du först registrera dig på forumet!
Efter att du skapat ett konto och loggat in med detta kan du ansöka om medlemskap.

Medlemsavgift
Medlemsavgiften är 400 SEK per kalenderår (eller 600 SEK för "goldmember")


Vi har alla olika förhållningssätt till den bil vi kör. Många är brukare i största allmänhet och andra vill veta allt, ner till minsta skruv. För väldigt många Hondaägare är bilen mer än bara ett transportmedel, det är mer än något som tar en från en plats till en annan. Det är därför Hondaklubben finns och har funnits sen 1996.
Hondaklubben är främst till för att främja ägandet av en eller flera Hondabilar. Genom klubben, klubbens träffar, forum och hemsida får ni information och ges möjligheten att dela med er av era erfarenheter och kunskap. Tillsammans i klubben finns nu en stor kunskapsbank som ger tips och råd om allt från hur man monterar ett takräcke till avancerade förändringar av motor och chassi. Det är också en plats där medlemmar delar med sig av upplevelser som man haft med sin bil, som reseskildringar och träffar. Klubben skapar också möjligheter att lära sig mer och att få prova på saker med sin bil som normalt sätt både är krångligt och dyrt. Vidare så är det för klubben viktigt att vi tillsammans ständigt jobbar med att försöka hålla kostnaderna nere, genom rabatter och andra åtgärder.

Klubbens forum är en enorm källa till inspiration, kunskap och glädje. Var god notera att som betalande medlem får du ta del av hela forumet.

Klubbens arrangerar träffar av varierande slag. Ibland blir det Go-kart och bio. På sina håll sker garageträffar både organiserat och spontant. Det kan vara något så enkelt att man träffas för att besöka något, äta en glass och köra en trevlig och vacker omväg. När det finns chans att ställa ut och visa upp sina bilar på av andra organiserade motorträffar koordineras oftast Hondaklubben sina medlemmar så vi skapar en fin inramning med flaggor och tält. Men de stora träffarna sker oftast i samband med att klubben hyr en motorarena för mer avancerade övningar typ förarutveckling. Det sker under väldigt ordnade former med högt säkerhetstänk och det finns allt för nybörjaren till den erfarne.

Välkommen att bli medlem i Hondaklubben. Alla är välkomna, i Hondaklubben blir allas röster hörda och genom oss blir ditt bilägande bättre.


Styrelsen

Ordförande: Emil Daugaard (Daugaard)
Vice ordförande: Andreas Norberg (anno)
IT-Ansvarig: Andreas Lärfors (Lärfors)
Sponsoransvarig: Oskar Johansson (oskar)
Sekreterare: Martin Augustsson (Nitram)
Banträffsansvariga: Marcus Eisenhut (Eisenhut)
Kassör & Medlemsansvarig: Mattias Bågenholm ({BÅGEN})
Suppleant: Richard Lindström (pasen)

Några milstolpar i klubbens historia

1996
Klubben startades av Johannes Ericsson och växte till ca 70 medlemmar redan första året. Idén om en Hondaklubb fick Johannes när han besökte det allra första “En dag på racerbanan” som Bilsport arrangerar. På denna träff var de flesta bilmärken representerade genom respektive klubbar förutom Honda. Johannes tyckte att Honda borde vara representerade och på våren 1996 var Honda CRX/CIVIC Club Sweden bildad med Johannes som ordförande.

1997

Efter ett mycket framgångsrikt första år för klubben med Johannes som ordförande var han tvungen att avgå pga. utlandsjobb. Ny ordförande blev Jörgen Stark från Helsingborg som efter en stor insats som orförande i tre år avgick. 1999 bytte klubben namn till namnet vi verkar under idag: Honda Performance Club. Namnbytet utfördes för att kunna anta medlemmar oavsett hondamodell.

1999
Efterträdaren till Jörgen Stark blev Anders Lundgren som lade grunden till klubbens hemsida, som även är navet i klubben, med bilder repotage forum mm.

2000
Daniel Gustafsson axlar ansvaret som webmaster och IT-Ansvarg, han byter ut det gamla forumet med reklam mot det vi har idag, samt förbättrar medlemsregistreringen.

2001
Efter två hårda år av enorm tillväxt i klubben skeppar Anders över ordförandeskapet till Martin Scotte som axlar detta ansvar med den dåvarande ledningen.

2003
Hemsidan bytte form och layout, en massa nya funktioner tillämpades såsom nytt galleri för medlemsbilarna och nya medlemssidor. En årsfest hålls för första gången i Malmö och deltagarantalet överskrider alla förväntningar! Fler årsfester följer åren som kommer.

2004
Klubben fick ett nytt forum med utökade funktioner och användarvänlighet. 1 maj på Mantorp bokades in och har sedan dess varit startskottet på bansäsongen.

2005
Klubben växer så det knakar och tangerar 300 medlemmar. Utvecklingen hitintills har varit 100 nya medlemmar per år. Bankörningen utökas till att innehålla en helt egen träff på Sviestad i slutet av säsongen.

2006
Klubben fortsätter sin enorma tillväxt även detta år och får fler och fler aktiva medlemmar både på träffarna och på forumet. Ett generationsskifte i ledning och styrelse sker gradvis under säsongen.

2007
Efter 6 år som ordförande kliver Martin Scotte åt sidan och Erik Peterson tar över stafettpinnnen och stakar ut klubbens fortsättning mot nya tider! Istvan tar över efter Haz som banträffsansvarig och har skött detta exemplariskt. Jimmy tog över medlemsregistreringen efter Daniel Nilsson och det har enbart varit positivt med mindre väntetider och bra information.

2008
Den nya hemsidan kommer upp men inte bara hemsidan är ny utan även forumet och systemet som sidan är byggd på.