problem med mappar till k pro

Frågor om motor, drivlina, fälgar, däck etc. ställer du här
basti
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 40
Blev medlem: 17 mars 2005, 23:13
Bil: Integra DC2
Namn: Sebastian Hasselgren

23 mars 2008, 19:16

kan inte ladda/byta mapp till min k pro, det blir bara upload failed hela tiden.
den tänker ca 3-4 sek sen kommer ibland inte alltid en kub upp på laddningsrutan sen står det upload failed.

har läst på hondata men får inte riktigt ordning på fack engelskan. någon måste ju ha haft samma problem här hemma tänkte jag....

tacksam för svar/ basti
Sebastian Hasselgren
Användarvisningsbild
Malkolm
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 5135
Blev medlem: 28 juli 2004, 15:49
Bil: TEN second car!
Namn: Malkolm Roth
Ort: Västerås
Has thanked: 19 times
Been thanked: 2 times

23 mars 2008, 20:03

Vad har du för kpro och vad för mapp försöker du ladda upp?
Malkolm Roth, Västerås #600, 070-770 49 66 www.JDMracing.se
Bonny
Användare
Användare
Inlägg: 188
Blev medlem: 19 oktober 2006, 13:51
Bil: JRSC CTR 2005
Namn: Johan Blomqvist
Ort: Stockholm

23 mars 2008, 21:43

Prova att använda funktionen "Erase ECU" i K-manager för att ta bort den befintliga mappen och ladda sedan upp din mapp igen.

Annars kanske det har att göra med vilken version av K-manager du använder. Den senaste går att tanka ner här: <a href="http://www.hondata.com/downloads.html" target="_blank">http://www.hondata.com/downloads.html</a>
Johan Blomqvist
CTR 05
basti
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 40
Blev medlem: 17 mars 2005, 23:13
Bil: Integra DC2
Namn: Sebastian Hasselgren

26 mars 2008, 16:35

tack för svaren hittills, men jag hittar inte erase ecu i k manager. var mer exakt finns det.

provade lite mer igår kväll ute i garaget. När man laddar ner mappen som finns i ecu:n så är ju allt åt helvete när man kollar på inställningarna. Och om jag då laddar upp den mappen som jag precis har laddat ner så laddar den precis som den ska. tills den är klar då säger den samma som förut, dvs upload failed.

jag är så less på allt som har med data och hondata framförallt att göra just nu. man kanske skulle traila bilen till tillberga och be på sina bara knän om hjälp;)

tack för svar/basti
Sebastian Hasselgren
Användarvisningsbild
fonzeka
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3160
Blev medlem: 25 juli 2004, 04:17
Bil: S2000
Namn: Anders Westlund
Ort: Avesta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

26 mars 2008, 16:45

Online>Tools>Erase ECU
Att ladda ner mappen från ecun bör man aldrig göra, den blir nästan alltid korrupt när man gör det.
Vet inte varför den funktionen finns med överhuvudtaget.
Du kan även prova att köra en Update firmware, hittas också under Online.
Användarvisningsbild
Steffo
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 2151
Blev medlem: 16 februari 2005, 10:03
Bil: Pilot EX-L 2016
Namn: Stefan Blixt
Ort: Stockholm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

26 mars 2008, 16:54

Något som jag har märkt är att man ofta kan få helt korrupta mappar när man har en kalibreringsfil öppen för länge. Jag vet inte vad det beror på, men nuförtiden så gör jag mina ändringar, sparar direkt och stänger sedan K-manager. Jag tar ut laptopen till bilen och öppnar allt pånytt och laddar ner. Har aldrig haft något problem med det.

Mabz här på forumet hade något strul med sin K-pro om jag inte minns fel.
Stockholm
Honda Pilot EX-L AWD 2016
christer_carlsson
Användare
Användare
Inlägg: 211
Blev medlem: 20 januari 2005, 01:07
Bil: Accord Type-S
Namn: Christer Carlsson
Ort: göteborg

26 mars 2008, 22:06

Jag fick problem då jag hämtade en ny version av k-managern. Finns en tråd om det någonstans...men det här kan vara något annat..

Prova först med erase, sedan försöker du med en av de färdiga mapparna som finns för att se att det fungerar.
Accord Type-S, <!--coloro:#696969--><span style="color:#696969"><!--/coloro-->Graphite grey<!--colorc--></span><!--/colorc-->, Special Edition 2008
Medlem #1538
Tidigare: CTR- milano red -02, såld, tack för den tiden :-)
Användarvisningsbild
Malkolm
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 5135
Blev medlem: 28 juli 2004, 15:49
Bil: TEN second car!
Namn: Malkolm Roth
Ort: Västerås
Has thanked: 19 times
Been thanked: 2 times

27 mars 2008, 00:34

:)
Senast redigerad av 1 Malkolm, redigerad totalt 29 gånger.
Malkolm Roth, Västerås #600, 070-770 49 66 www.JDMracing.se
Användarvisningsbild
Sammo
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 12
Blev medlem: 14 augusti 2011, 00:39
Bil: Honda Integra Type-R DC5
Namn: Samer
Ort: Stockholm

26 januari 2013, 12:08

Har liknande problem. Får "Error" när jag försöker ladda upp "K20-itr.cal" till min DC5. Jag kommer online, har drivrutiner installerade. Har provat med "Clear security" men det verkar inte hjälpa. Några tips?

Har version 3.1.6 på k-manager, k-pro 3.
Användarvisningsbild
StockholmsJOCKE
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 711
Blev medlem: 12 december 2007, 15:12
Bil: ITR DC2
Namn: Jocke
Ort: Södermalm
Been thanked: 2 times

27 januari 2013, 14:47

Var ett tag sedan man pillade med K-pro´n vad är det som gäller nu !?

Vet att det kommit nya versioner av K-pro hårdvara och ett antal nya K-managers versioner.

Kommer det fungera att köra nyaste K-manager på gammal hårdvara, kommer använda en av mapparna som finns med i K-manager, blir det problem då eller kommer det fungera !?

/Jocke
Användarvisningsbild
four
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 1156
Blev medlem: 4 november 2004, 13:54
Bil: ek3
Namn: Ingemar Eriksson
Ort: Oxelösund
Been thanked: 1 time

29 januari 2013, 22:01

Va nu då, dags att damma av ep'n ? ;)
/ Ingemar
Ingemar Eriksson 073-959 06 46

Kör:
Civic MB9 -98 Accord tourer 2,0 -03
Civic Ek3 -96
Skriv svar