Regler för Säljes Bilar

Sälj din Bil här
Kristian
Master
Master
Inlägg: 2482
Blev medlem: 2 maj 2004, 19:12
Ort: Stockholm

30 september 2005, 14:43

Regler för Säljes Bilar

§1 Honda Performance Clubs Köp & Sälj är i första hand till för privatpersoner och vi tillåter inte företag att annonsera med undantag för det som nämns i §2.

§2.1 Företag
Dem enda företag som tillåts att annonsera är dem som har godkänts av HPC och då gäller en annons per företag.
Har du företag och vill annonsera, läs stickyn "Info för företag" under Säljes/Bytes Övrigt.

§2.2 Honda Performance Club förbehåller sig rätten att avgöra när en annons är företagsliknande, vilket även kan inkludera hobbyverksamheter. Annons som anses vara företagsliknande raderas utan förvarning.
I detta inkluderar vi annonser med privatimport där ”fler kan tas hem”. Sakerna som säljs måste finnas till hands omgående utan fördröjning. Ingen "mellanhands"-försäljning får förekomma. Har man saker till försäljning som inte går under beg/enstaka produkter får man ha en länk i sin signatur med webbadress till sida där produkterna finns, se §3

§2.3 Försök att kring gå våra regler i §2.2 bestraffas med en varning och omedelbar borttagning av annons vid upprepade försök blir det avstängning i 30 dagar även om man inte har fått 100% varningsnivå.

§3.1 Massförsäljning/privatimport
Länk i signaturen för att hänvisa till sida med info/pris etc om produkterna. Endast webadressen får beskriva företaget, inga tillägg får finnas.

§3.2 Varor & tjänster
Det är endast tillåtet att annonsera om varor, inte tjänster. Varan måste beskrivas i annonsen. Annonser om uthyrning av bostäder och lokaler är tillåtna (uthyres = säljes, hyres = köpes). Bilförmedling går under denna regel.

§4. Säljer du något ska ett rimligt pris finnas med. Det ska tydligt framgå vad som gäller fraktkostnad, moms m.m. Finns det inget pris med i annonsen kommer denna tas bort.

§5. "Bud" får gärna finnas med, men endast i kombination med ett pris.
Ex: För min Civic begär jag 45 000 kr eller bud.

§6. Säljaren sätter priset, så kommentarer om prissättning undanbedes... Onödigt snack leder till varning!

§7. Pris, miltal, årsmodell och färg måste stå med i annonsen.

§8. Endast svenskregistrerade bilar får säljas.

§9. Det måste vara en riktig annons inte bara en länk till en annons sida (dessa tas bort omedelbart och utan varning eller notifiering).

§10. Bilen du säljer måste vara skriven på dej själv eller närstående släkting/sambo (det är ingen förmedlingsfirma vi bedriver här).

§11. Alla inlägg som inte är en direkt fråga till säljaren kommer tas bort... Onödigt snack leder till varning!

§12. Vill du/ni få tråden låst kontakta en moderator/admin.

§13. Vill ni "uppa" annonsen så gör det max 1 gg/vecka... masspostning för att annonsen skall ligga längst upp leder till varning.

MVH Styrelsen/Ledningen HPC
Senast redigerad av 1 Kristian, redigerad totalt 24 gånger.
Kristian, Hondalös.