Kopplingschema bredbandslambda vid K20-swap

Frågor om Motorbyte till D16, B16, B18, H22, K20 & K24 ställer du här.
Användarvisningsbild
Malkolm
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 5164
Blev medlem: 28 juli 2004, 15:49
Bil: TEN second car!
Namn: Malkolm Roth
Ort: Västerås
Has thanked: 22 times
Been thanked: 4 times

14 september 2010, 17:12

Här fär du Andreas kopplingschemat till bredbandslambda vid K20-swap:


Bild
Malkolm Roth, Västerås #600, 070-770 49 66 www.JDMracing.se
anno
Styrelsen Gold
Styrelsen Gold
Inlägg: 4048
Blev medlem: 28 juni 2009, 13:41
Namn: Andreas Norberg
Ort: Malmö
Been thanked: 3 times

15 september 2010, 08:41

Thanx! :D
Vice Ordförande
Honda Insight ZE1 K20A2 2000
Honda Civic Tourer FK3 N16A1 2015
Mercedes E300 TDT W124 OM603 1991
BMW E91 M - Sport 325d N57D30 2011
VW Lupo 3L 6E1 ANY 2001
Mercedes 500 SE W140 M119 1992
Användarvisningsbild
Malkolm
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 5164
Blev medlem: 28 juli 2004, 15:49
Bil: TEN second car!
Namn: Malkolm Roth
Ort: Västerås
Has thanked: 22 times
Been thanked: 4 times

18 september 2010, 15:30

En till nu dåra

Bild
Malkolm Roth, Västerås #600, 070-770 49 66 www.JDMracing.se
anno
Styrelsen Gold
Styrelsen Gold
Inlägg: 4048
Blev medlem: 28 juni 2009, 13:41
Namn: Andreas Norberg
Ort: Malmö
Been thanked: 3 times

19 september 2010, 21:58

:D
Vice Ordförande
Honda Insight ZE1 K20A2 2000
Honda Civic Tourer FK3 N16A1 2015
Mercedes E300 TDT W124 OM603 1991
BMW E91 M - Sport 325d N57D30 2011
VW Lupo 3L 6E1 ANY 2001
Mercedes 500 SE W140 M119 1992
Användarvisningsbild
Malkolm
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 5164
Blev medlem: 28 juli 2004, 15:49
Bil: TEN second car!
Namn: Malkolm Roth
Ort: Västerås
Has thanked: 22 times
Been thanked: 4 times

26 september 2010, 16:53

Nu funkar äntligen lambdan i Pappous bil med PRA ecu, dvs smalbandslambda. Så här har jag kopplat och det funkar fint utan felkoder.

Bild
Malkolm Roth, Västerås #600, 070-770 49 66 www.JDMracing.se
Paul H
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 24
Blev medlem: 19 augusti 2004, 19:31
Bil: Civic
Namn: Paul Tuveneld
Ort: Sölvesborg

12 augusti 2011, 09:30

Malkolm skrev:Nu funkar äntligen lambdan i Pappous bil med PRA ecu, dvs smalbandslambda. Så här har jag kopplat och det funkar fint utan felkoder.

Bild
Kan ni se lambdavärdet i Kmanager med denna kopplingen? Jag ser bara 14.7 hela tiden. Blir svårt att tuna bränslet då.
Paul Tuveneld
anno
Styrelsen Gold
Styrelsen Gold
Inlägg: 4048
Blev medlem: 28 juni 2009, 13:41
Namn: Andreas Norberg
Ort: Malmö
Been thanked: 3 times

12 augusti 2011, 20:06

Japp, det kan man. Ser min iaf.
Vice Ordförande
Honda Insight ZE1 K20A2 2000
Honda Civic Tourer FK3 N16A1 2015
Mercedes E300 TDT W124 OM603 1991
BMW E91 M - Sport 325d N57D30 2011
VW Lupo 3L 6E1 ANY 2001
Mercedes 500 SE W140 M119 1992
Paul H
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 24
Blev medlem: 19 augusti 2004, 19:31
Bil: Civic
Namn: Paul Tuveneld
Ort: Sölvesborg

13 augusti 2011, 11:43

Kör du med en PRA mapp eller PRB mapp då eftersom du ser det?
Paul Tuveneld
anno
Styrelsen Gold
Styrelsen Gold
Inlägg: 4048
Blev medlem: 28 juni 2009, 13:41
Namn: Andreas Norberg
Ort: Malmö
Been thanked: 3 times

13 augusti 2011, 13:20

Kör med PRC (Japansk ECU). PRA ej bredbandslambda. PRB Europa ECU. Så kör du smallambda så funkar det inte att se i K-Pro/dator.
Vice Ordförande
Honda Insight ZE1 K20A2 2000
Honda Civic Tourer FK3 N16A1 2015
Mercedes E300 TDT W124 OM603 1991
BMW E91 M - Sport 325d N57D30 2011
VW Lupo 3L 6E1 ANY 2001
Mercedes 500 SE W140 M119 1992
Paul H
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 24
Blev medlem: 19 augusti 2004, 19:31
Bil: Civic
Namn: Paul Tuveneld
Ort: Sölvesborg

13 augusti 2011, 16:14

Jag har en bredbandslambda och en PRA ecu och ser bara smalbandssignalen. Använder Kmanager 1.5.1.0.
Paul Tuveneld
Silldro
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 8
Blev medlem: 21 mars 2012, 17:26
Bil: Renault 5 GTE K20
Namn: Andreas Millbro

1 oktober 2013, 13:44

Kopplingsschemat för PRB ECU fungerade inte för mig, förvärmningen fungerar men jag fick ingen signal ifrån sonden in i boxen.

Efter lite efterforskningar visade det sig att kablarna för signalen är förväxlade. Iaf till den bredbandssonden jag har med en blå, en vit och två svarta kablar. I övrigt är det kopplat på samma sätt med ström till förvärmningen.

Nu fungerar det fint och jag ser signalen ifrån bredbandslambdan i KManager
Bilagor
Bredbandslambda PRB.gif
Bredbandslambda PRB.gif (7.16 KiB) Visad 2745 gånger
Skriv svar