Detta jävla mörker/ljus ändrande???

Har du problem med hemsidan eller har synpunkter samt annat som berör sidan i sig, skriv här.
Peggen
Användare
Användare
Inlägg: 185
Blev medlem: 15 februari 2010, 14:55
Bil: Honda Accord Type-R
Namn: Henrik Holmgren
Ort: Mariestad

20 mars 2013, 00:27

När man ska skriva inlägg som jag gör nu trycker man med musen 1 gång då blir det skit mörkt och man kan skriva men sen trycker man 1 gång till på musen då blir det ljust och då kan man inte fortsätta skriva inlägget!!


hur fixar man så denna jävla irriterande skitgrej försvinner?????????

ps: ursäkta mitt ordval men lite ilsk blir jag
Mvh :)
[font=Bradley Hand ITC]Peggen[/font]
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

20 mars 2013, 00:48

Är tyvärr en bugg vi inte lyckats lösa. Det förekommer dock endast i Internet Explorer så jag rekommenderar dig att använda nånting annat. T.ex google chrome eller Firefox.

Den rekommendationen står jag också fast vid även om vi skulle lyckas lösa felet ;-)
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Peggen
Användare
Användare
Inlägg: 185
Blev medlem: 15 februari 2010, 14:55
Bil: Honda Accord Type-R
Namn: Henrik Holmgren
Ort: Mariestad

20 mars 2013, 01:21

Okej tråkigt ni inte lyckats lösa denna skiten på IE då jag ej gillar Ff eller Gh tyvärr men då får jag stå ut med det tills ni lyckas :) nått data snille måste kunna fixa detta på IE också :)

Hehe tänkte nästan det skulle komma ett sånt svar ;)


bugar och bockar för svaret och misstaget av mig att placera denna tråden i fel tråd :)
[font=Bradley Hand ITC]Peggen[/font]
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

20 mars 2013, 01:47

Det ser tyvärr inte så ljust ut på den fronten. Jag har inte lyckats lösa det hittills de gånger jag kikat :-( om någon har några idéer så fram med dem bara. Eftersom det bara är ie som tolkar koden annorlunda så vill jag nästan påstå att felet ligger i Explorer själv.

Jag tror dock du kan slippa det om du slår av JavaScript. Men är nog en del andra saker som blir lidande då.


Kan tillägga att felet uppstod i någon av de senaste internet Explorer versionerna. Minns inte om det var 8 eller 9.
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Peggen
Användare
Användare
Inlägg: 185
Blev medlem: 15 februari 2010, 14:55
Bil: Honda Accord Type-R
Namn: Henrik Holmgren
Ort: Mariestad

21 mars 2013, 08:14

Tråkigt att höra det ser mörkt ut men tur att vädret idag hjälper det se lite ljusare ut :) vad är det som händer om du tar bort koden blir det värre då eller blir det som vanligt då för ei?

Ja precis då blir det andra saker som får lida, okej det är tråkigt det kommer i senare versioner!
[font=Bradley Hand ITC]Peggen[/font]
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

1 oktober 2013, 01:33

Har tyvärr inte hittat en lösning på detta än :( Ska försöka lägga lite mer tid på det.
Rekommenderar att ni använder nåt annat än Internet explorer 9, så slipper ni mörkret.

Verkar dock vara en del som fortfarande kör IE
Bild
Baserat på vår egen statistik, verkar vara ca 5% IE9. Problemet existerar inte i IE8 och IE10 vad jag vet.
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
PointMan
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 406
Blev medlem: 20 februari 2008, 00:47
Namn: P-H Gu
Has thanked: 1 time

1 oktober 2013, 08:58

Peggen: Tryck F12 och sätt Document Mode till "IE8 standards" så slipper du att sidan blir svart. Har dock för mig att man förlorar funktioner som automatisk bildstorleksreducering och lite sånt...
Carbon Bronze Pearl Accord Tourer 2.0 Sport -07
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

2 oktober 2013, 15:45

Felet ligger ju nånstans i JavaScripten. Om nån känner sig manad får de gärna undersöka saken också.
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

10 mars 2014, 11:39

hmm testa öppna filen
hondaklubben.com/forum/styles/abbcode/lightbox/lightbox.css

"#overlay{ position: absolute; top: 0; left: 0; z-index: 90; width: 100%; height: 500px; background-color: #000; }"
hittar du där, testa radera / kommentera bort den.
troligtvis den som spökar ser det ut som...
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

10 mars 2014, 11:45

pasen skrev:Har tyvärr inte hittat en lösning på detta än :( Ska försöka lägga lite mer tid på det.
Rekommenderar att ni använder nåt annat än Internet explorer 9, så slipper ni mörkret.

Verkar dock vara en del som fortfarande kör IE
Bild
Baserat på vår egen statistik, verkar vara ca 5% IE9. Problemet existerar inte i IE8 och IE10 vad jag vet.
problemet finns både på min surfface med IE10 och min stationära med IE10 :/ så det finns sedan IE9 skulle jag gissa på. men testa radera den koden i den cssen så kanske det fungerar :)
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
lowpass
HPC Guld Medlem
HPC Guld Medlem
Inlägg: 2195
Blev medlem: 5 februari 2012, 18:06
Bil: EP3/KB1
Namn: Agge Alonzo
Has thanked: 10 times
Been thanked: 23 times

10 mars 2014, 11:50

Låt det vara kvar, på så sätt kan man ju uppdatera sin tråd på arbetstid utan att alla ser vad man håller på med :lol:
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

10 mars 2014, 12:46

haha ja det är ju med ett användnings område ;)
annars får du skaffa ett bättre arbete där du får tillåtelse att surfa runt lite ;) haha
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

10 mars 2014, 15:44

jo det är något med lightbox, tack för tipset. Jag ska testa lite i labbmiljön :)
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
turbobulten
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 1335
Blev medlem: 19 juni 2011, 19:24
Bil: EP3
Namn: Sebastian "Basse" Forssman
Ort: Stockholm
Has thanked: 1 time

10 mars 2014, 16:26

Tryck inte bara, tryck i fältet dra musen utanför skrivfältet och släpp så blir det inte mörkt.
Civic Type R Rotrex - 04
CR-V Lifestyle - 15
Accord Tourer Type S - 08 Såld
Eg LSi 93 - Såld
----
http://www.garaget.org/?car=320962" onclick="window.open(this.href);return false; <- Garaget
viewtopic.php?f=29&t=69677" onclick="window.open(this.href);return false; <- Hondaklubben projekttråd
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

11 mars 2014, 10:31

eller så kommenterar man bort den raden så funkar det för alla som det ska? :D
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

11 mars 2014, 11:30

Jag är tveksam över att det är så enkelt. vet att lightbox används på några få ställen på forumet, de kanske slutar funka då. Men jag har som sagt inte testat än. Ska göra det nästa vecka när jag är hemma.
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

11 mars 2014, 16:00

https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2186227

ser ut som det är så dom tippsar om på phpbb forumet med :)

har haft det problemet på ett forum jag hade för ett tag sedan o kom på nu att detta va problemet.

så det borde funka även här :)
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

11 mars 2014, 16:24

Nice! Jag är inte i Sverige nu och har bara mobilen, testar när jag är hemma nästa vecka
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
emre114
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 304
Blev medlem: 15 augusti 2013, 13:58
Bil: S2000
Namn: Emre Sen
Ort: västerås

18 mars 2014, 22:47

blev det något av detta? jag har just detta problem på jobbet fortfarande.
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

19 mars 2014, 01:52

Nej jag har jobbat 10 dagar i rad och har inte hunnit sitta vid datorn hemma än. Men imorgon är det helg så jag ska försöka. Det går fortfarande att lösa genom att använda nåt annat än internet Explorer (den bästa lösningen imo).
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
emre114
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 304
Blev medlem: 15 augusti 2013, 13:58
Bil: S2000
Namn: Emre Sen
Ort: västerås

19 mars 2014, 11:38

pasen skrev:Nej jag har jobbat 10 dagar i rad och har inte hunnit sitta vid datorn hemma än. Men imorgon är det helg så jag ska försöka. Det går fortfarande att lösa genom att använda nåt annat än internet Explorer (den bästa lösningen imo).

absolut! men svårt när man sitter på jobbet och nån admin låst datorn så man inte kan installera något annat :evil:

hemma är det chrome som gäller! :wink:
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

20 mars 2014, 09:47

även svårt med oss som gillar använda insternet explorer i windows 8 ;)
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
Användarvisningsbild
Dani
1337!
1337!
Inlägg: 4173
Blev medlem: 26 april 2004, 11:03
Bil: CRV 2.2D, Civic 1.8, BMW E36 Coupe
Namn: Daniel Gabriel
Ort: Borås
Kontakt:

28 mars 2014, 20:56

Jag använder IE 11.0 och säkert samma på jobbet men har bara detta problemet på jobbet.
Sjukt störande :P
Daniel Gabriel / HPC Väst - Medlem #538
*Speedy Gonzales On The Run*
Honda CRV 2.2D 2014
Honda Civic Executive 1.8 2006
BMW E36 Ci '94
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

25 oktober 2014, 23:39

pasen skrev:Har tyvärr inte hittat en lösning på detta än :( Ska försöka lägga lite mer tid på det.
Rekommenderar att ni använder nåt annat än Internet explorer 9, så slipper ni mörkret.

Verkar dock vara en del som fortfarande kör IE
Bild
Baserat på vår egen statistik, verkar vara ca 5% IE9. Problemet existerar inte i IE8 och IE10 vad jag vet.
Är det någon som fortfarande upplever detta problem?
Chrome har nu gått om IE :)

Och bara 1.4 % IE9 nu.
Bild
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

24 november 2014, 08:50

vill ju inte vara sådan, men om man blir tvingad att använda annan webläsare för att slippa problemet är det kanske inte så konstigt? ;)

förstår inte varför folk är så anti IE nuförtiden, saker o ting förändras.. håller med om att IE6 till 9 va ren dynga... men den senaste versionen är supersnabb och riktigt bra dev tools inbyggt med mera! :)

förövrigt brister det nog ganska mycket i komunikationen då jag inte ens fått tillgång till några login / dev login eller nått för forum eller hemsida så jag själv har inte kunna kika mera på problemet.
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
Användarvisningsbild
pasen
Styrelsen
Styrelsen
Inlägg: 5009
Blev medlem: 12 mars 2008, 20:37
Bil: S2000 -05
Namn: Richard Lindström
Ort: Märsta
Has thanked: 17 times
Been thanked: 26 times

24 november 2014, 11:53

Kan någon bekräfta att problemet kvarstår med en version senare än IE9? För jag kan inte återskapa problemet längre.

Och jo, IE är skit av en anledning, de följer inte standarder som man ska.
Har du några förslag på ändringar Gnagis? Källkoden är ju öppen för alla att analysera, åtminstånde det grafiska. Men jag tittade lite på pluginsen tidigare och jag vet i vilken av dem det ligger i.

Jag är ledsen att du inte fått några inloggningsuppgifter än. När du frågade i våras hade vi ingen backup, och därför ville jag inte ha in fler personer och pilla i koden. Nu har vi backup, och du kan få en kopia på allt så kan du labba med sidan om du vill. För vi gör inga ändringar på sidan utan att testa dem först.

Skicka mig ett PM så kan jag fixa en kopia åt dig.
Och varför jag inte velat ge dig något "dev-login" är för att klubben inte har något. Jag kör det på mina privata datorer. Klubben har endast en livemiljö.
Richard Lindström, Stockholm
Accord, EK4, S2000
Användarvisningsbild
gnagis
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 907
Blev medlem: 25 juli 2004, 00:29
Bil: Civic FN2
Namn: Daniel Svensson
Ort: Karlstad
Kontakt:

24 november 2014, 12:25

pasen skrev: Och jo, IE är skit av en anledning, de följer inte standarder som man ska..
vilka menar du då? för vad jag vet följer IE11 väldigt mycket standard och att dom tillomed adaptat webkit grejer fast det INTE är standard?

"users should get a fully functional site because of Internet Explorer 11′s excellent standards support."

vi ska inte bestämma vad folk vill använda genom att göra sidan oanvändbar för vissa, vi ska se till att sidan funkar för alla :)
[b]Daniel "gnagis" Svensson[/b]
[i]Member since:[/i][b]2002[/b]
Skriv svar